Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: Πράσινο φως από Ε.Ε.

Πράσινο φως για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας άναψε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή που μας πέρασε.

Σύμφωνα με την απερχόμενη Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, η Κομισιόν έκρινε ότι η κρατική ενίσχυση ύψους 6 εκατομμυρίων είναι πλήρως σύμφωνη με τους σχετικούς ενωσιακούς κανόνες.

Όπως εξήγησε η έναρξη των δρομολογίων αναμένεται αρχές του 2021 ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα υπάρχει ένα δρομολόγιο τη Βδομάδα την περίοδο Μάιο-Σεπτέμβριο και ένα δρομολόγιο κάθε δύο βδομάδες κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου.

Επιπλέον θα γίνεται ενδιάμεσος σταθμός σε λιμάνι ελληνικού νησιού ενώ η ηλικία των πλοίων που θα συμμετέχουν δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 έτη και θα πρέπει να φέρει σημαία της ΕΕ και να είναι ενταγμένο με Νηογνώμονα μέλος του IACS και αναγνωρισμένο από την ΕΕ. Επιπλέον θα πρέπει να έχει ελάχιστη δυνατότητα μεταφοράς 200 επιβατών και καμπίνες για τουλάχιστον 140 άτομα αν η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τις 16 ώρες.

Οι τιμές καθορίζονται ως εξής:

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα