Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Αναθεωρείται προς τα πάνω η πληρότητα των πλοίων

Στην αναθεώρηση κάποιων μέτρων που ισχύουν στα πλοία την εποχή του κορωνοϊού αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Διασφαλίσαμε την υγεία των νησιωτών, παίρνοντας εγκαίρως μέτρα. Πιστεύω ότι το άμεσο διάστημα θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση κάποιων μέτρων, σε συνεργασία με τους ειδικούς και επιστήμονες» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως είπε η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες φθάνει σήμερα το 65% και χωρίς καμπίνες στο 60%. «Άρα είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου» σημείωσε.

Ο υπουργός μιλώντας στο ΑΝΤ1 έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή υπεγράφη νέα ενίσχυση της ακτοπλοΐας.

Την ίδια στιγμή, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στα λιμάνια όλη της χώρας.

Οι έλεγχοι  πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.

Οι ταξιδιώτες προσπαθούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους στα νέα δεδομένα. Με μάσκες και έχοντας συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια περιμένoυν να επιβιβαστούν στα πλοία ενώ θα πρέπει βρίσκονται νωρίτερα στις προβλήτες του λιμανιού λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,729ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
637ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα