Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αντικατάσταση ALIOS στο δρομολόγιο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ

Οχηματαγωγό πλοίο €4.170.000 αγόρασε η Salamis

Την υπογραφή συμφωνίας για αγορά οχηματαγωγού πλοίου τύπου RO RO ανακοίνωσε η Salamis Tours (Holdings) Public Ltd. Το κόστος αγοράς του πλοίου ανέρχεται σε €4.170.000 και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την παράδοση του πλοίου εντός Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 1983,είναι 20.954 τόνων ολικής χωρητικότητας και είναι νηολογημένο στην Αγγλία. Η εταιρεία αναφέρει ότι προτίθεται να εγγράψει το πλοίο από κυπριακό νηολόγιο.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αγορά του πλοίου γίνεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων θαλάσσιων μεταφορών του Συγκροτήματος. Το πλοίο προορίζεται να αντικαταστήσει το ιδιόκτητο πλοίο ALIOS στο δρομολόγιο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ.

Παράλληλα, η Salamis Tours επισημαίνει ότι η συναλλαγή έγινε καθαρά σε εμπορική βάση, δεν σχετίζεται ή επηρεάζει τα συμφέροντα του γραμματέα της εταιρείας η καθορισμένου προσώπου, σύμφωνα με την έννοια που αποδίδεται στο προαναφερόμενο όρο στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

Το αντισυμβαλλόμενο μέρος είναι η εταιρεία Senior Shipping Ltd, με έδρα την Αγγλία.

Η αγορά του πλοίου γίνεται από την εξολοκλήρου εξαρτημένη εταιρεία Alexo Maritime Co. LTD.

Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν γίνεται εξαγορά εταιρείας αλλά περιουσιακού στοιχείου.

Αναφορικά με τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου, σημειώνεται ότι έχει πληρωθεί 20%, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την παραλαβή του πλοίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Salamis Tours,  δεν προκύπτει οποιαδήποτε υπεραξία ή κέρδος ή ζημιά από την αγορά του εν λόγω πλοίου. Το πλοίο θα καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία στο κόστος απόκτησής του και θα αποσβένεται σύμφωνα με την σταθερή μέθοδο, ώστε να διαγραφεί το κόστος, μείον η υπολειμματική αξία του, στο διάστημα της αναμενόμενης ωφέλιμης ζωής του.

Η εταιρεία επίσης ανακοινώνει ότι το πλοίο ALIOS έχει υποστεί μηχανική βλάβη, η οποία έχει κριθεί ασύμφορη για να επιδιορθωθεί. Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τους ασφαλιστές του πλοίου, αναφορικά με την ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα δώσει περεταίρω πληροφορίες όταν υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα και ολοκλήρωση των επαφών με τους ασφαλιστές.

Πηγή: inbusinessnews.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα