Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Αθήνα Ελλάδα

Η ANEK LINES Φιλοξένησε τις εκδηλώσεις της Παγκρητίου Ενώσεως

Η ΑΝΕΚ LINES ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ & ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ»

 

H ΑΝΕΚ LINES, ξεκινά δυναμικά το 2017, φιλοξενώντας στα πλοία της, δύο μοναδικές εκδηλώσεις μεγάλων κρητικών συλλόγων: της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ». Σε ευχάριστο κλίμα, εκατοντάδες Κρητικοί απόλαυσαν τη μοναδική φιλοξενία, με τη φροντίδα που μόνο οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES μπορούν να προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ πραγματοποιήθηκε στις 15/1 στο πλοίο της ΑΝΕΚ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ». Τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν δυναμικά το παρών, στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση. Ο κ. Γ. Μαριδάκης, πρόεδρος της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη μας χαρά γιορτάζουμε και φέτος όλοι μαζί! Από καρδιάς, ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES που για μία ακόμα φορά κάνει το ετήσιο ραντεβού μας, ξεχωριστό με τη ζεστή φιλοξενία της». Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, ο  Πρόεδρος κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά  με ομόνοια, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, τονίζοντας ότι και το 2017 η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις  την Κρήτη και τους Κρήτες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ», στις 22/1 «επιβιβάστηκε» για πρώτη φορά στο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES «ΕΛΥΡΟΣ». Ο κ. Ευτύχιος Καστρινάκης, πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ , μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα, μεταφερόμαστε με έναν διαφορετικό τρόπο στην πατρίδα.  Σε δύσκολες εποχές κύριος στόχος μας παραμένει η  μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων της Κρήτης. Ευχαριστούμε την ANEK LINES, που στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια, τιμώντας την Κρήτη, στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες».

Εκπροσωπώντας την ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος κάπτεν Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζοντας πως η ΑΝΕΚ LINES ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό όλων των Κρητών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση «ντύθηκε» από λαογραφικά δρώμενα, που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος-λαογράφος κ. Ιωάννης Σκουλούδης.

Για μία ακόμη χρονιά τα πλοία της ΑΝΕΚ LINES έγιναν τόπος συνάντησης για Κρήτες και μέλη τοπικών συλλόγων. Για μία ακόμη χρονιά στα πλοία της ΑΝΕΚ LINES αντήχησαν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και μύρισαν αρώματα από αυθεντικές ελληνικές – κρητικές γεύσεις.

Με κρητικό αέρα, βάζουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια το 2017!

Ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κος Γ.Μαριδάκης (στο κέντρο) καθώς απευθύνει τις ευχές του.
Ο κος Μαριδάκης (στο κέντρο) λίγο πριν επιδώσει στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ LINES κο Γ. Κατσανεβάκη (που βρίσκεται δεξιά του) σχετικό ενθύμιο
Όμορφα Κρητικόπουλα ξεσήκωσαν τους παριστάμενους στην εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής “Η ΕΛΥΡΟΣ” κος Ευτ. Καστρινάκης (τρίτος από αριστερά) και το ΔΣ της Ενωσης, παρακολουθούν την ευλογία της αγιοβασιλόπιτας
Το λαογραφικό δρώμενο του Χορευτικού Ομίλου “Ετεοκρήτες”, που επιμελήθηκε ο κος Σκουλούδης κέρδισε τις εντυπώσεις στο “ΕΛΥΡΟΣ”
Ο πλοίαρχος του “ΕΛΥΡΟΣ” κάπτεν Ευστράτιος Καβρός παραλαμβάνει εντυπωσιακό κότινο από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής “Η ΕΛΥΡΟΣ” κο Ευτ. Καστρινάκη. Δεξιά του ο σκηνογράφος – λαογράφος κος Ιωάννης Σκουλούδης

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

37,268ΥποστηρικτέςΚάντε Like
645ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
605ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα