Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Απαγόρευση απόπλου για το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 λόγω έλλειψης πιστοποιητικού ασφαλείας ISM. Επίθεση της SAOS Ferries κατά πάντων

Απαγόρευση απόπλου στο ταχύπλοο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 της CS Ferries επέβαλλε το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης του απαραίτητου πιστοποιητικού ασφαλείας ISM,  κάτι που είχε πάντως καταγγείλει η SAOS Ferries και η απάντηση της ανταγωνίστριας εταιρείας ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Γι αυτό πριν λίγη ώρα εξέδωσε ανακοίνωση με επίθεση όσων εδώ και αρκετό καιρό συντάχθηκαν με την CS Ferries και εναντίον της. Σε αυτήν στρέφεται κατά όσων εδώ και αρκετό καιρό έκαναν συνέχεια «επιθέσεις» κατά του ιδιοκτήτη της SAOS Ferries Φώτη Μανούση, αν και λόγω του θεσμικού τους ρόλου έπρεπε να τηρούν ίσες αποστάσεις και προφανώς αναφέρεται σε αυτοδιοικητικούς αλλά και εκπροσώπους των επαγγελματιών, αφού ακόμα και χθες με αφορμή την ανακοίνωση της ανταγωνίστριας εταιρείας στράφηκαν κατά του κ.Μανούση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ¨

Η SAOS FERRIES στη λειτουργία της θέτει ως ισχυρή προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων, εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις όπως αυτές απορρέουν από τους Νόμους, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Γνωρίζουμε την ουσιαστική σημασία των πιστοποιητικών που εκδίδονται σύμφωνα με τον Κώδικα ISM, καθώς αυτά εντάσσονται στα πιστοποιητικά ασφαλείας του πλοίου, των οποίων η έλλειψη επισύρει πέραν της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου.
Με αφορμή ερωτήματα πολιτών βεβαιώσαμε στο Λιμεναρχείο την κατοχή των πιστοποιητικών και αιτηθήκαμε την έγγραφη ενημέρωσή μας για την κατοχή και από την CS FERRIES των αντίστοιχων πιστοποιητικών.
Αντί της προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών δεχθήκαμε:
• από τη CS FERRIES απειλές για προσφυγή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
• από του άσπονδους «φίλους» της εταιρείας λοιδορίες και υπαινιγμούς που συνεχίζουν , παρά το θεσμικό τους ρόλο ,να λειτουργούν με το θυμικό παρά με την λογική.
Η σημερινή απαγόρευση απόπλου, από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ,του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι λόγω έλλειψης των πιστοποιητικών στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίου (ISM) είναι ένα ηχηρό ράπισμα:.
1. στους νεοεισερχόμενους στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, που περίμεναν ότι η προνομιακή μεταχείριση που είχαν στο θέμα της κατ΄εξαίρεσης δρομολόγησης θα είχε και συνέχεια με νέα συγκάλυψη σε μια ουσιαστική έλλειψη για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα .
2. στους κατ΄εξακολούθηση αρνητές κάθε ενέργειας της SAOS FERRIES και σε όσους κοντόφθαλμα επενδύουν στη διαίρεση του νησιού υπονομεύοντας ακόμη και το τωρινό επίπεδο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας.
¨Υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο ¨

evros-news.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,006ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα