Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ενημέρωση για την πορεία της αντιρρύπανσης του Σαρωνικού

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:
Στην Ακτή Τζελέπη δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή Ψυτάλλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν διάσπαρτοι, μικρού μεγέθους ιριδισμοί, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν.
Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή Περάματος δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή Ζέας δεν παρουσιάστηκε επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας στον “Όρμο Αφροδίτης”. Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν περατωθεί οι εργασίες καθαρισμού. Στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.
Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και τοποθετήθηκαν επίσης προληπτικά δύο ακόμη φράγματα στην περιοχή του Αλίμου.
Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Στην παραλία του Άγιου Κοσμά επιχείρησε ιδιωτικό συνεργείο δεκατεσσάρων (14) ατόμων. Μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχείρησε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας έντεκα (11) ατόμων, ενώ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.) επιχείρησε συνεργείο καθαρισμού από την ακτή δώδεκα (12) ατόμων.
Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερή. Επιχείρησε συνεργείο, συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων της αναδόχου εταιρείας.
Στην εγκατάσταση “ARC-BALUX” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησαν τριάντα (30) άτομα ιδιωτικής εταιρείας, δύο (02) βυτία και πέντε (05) αντλίες. Έξω από την εγκατάσταση “ARC-BALUX” συνεχίζουν και επιχειρούν δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ., ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) αντιρρυπαντικό της αναδόχου εταιρείας.
Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση κρίνεται βελτιωμένη. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση, ωστόσο παραμένουν προληπτικά τα πλωτά φράγματα κατά μήκος της ακτογραμμής της λουτρικής εγκατάστασης “ASTIR BEACH” και εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “ΑΣΤΕΡΑΣ”.
Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση, ενώ παραμένουν τα πλωτά φράγματα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “GRAND RESORT”.
Αεροσκάφος του Λ.Σ., απογειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ Σαρωνίδας – Λαγονησίου – Βουλιαγμένης – Γλυφάδας – Ελληνικού – Πειραιά – ν. Σαλαμίνας και ν. Αίγινας. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους θαλάσσια ρύπανση. Στο παραλιακό μέτωπο, από Σαρωνίδα μέχρι τον επιβατηγό λιμένα Πειραιά, δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Στην περιοχή μεταξύ ναυαγίου – φράγματος ναυαγίου – Κυνόσουρας – Όρμου Σεληνίων, παρατηρήθηκαν ζώνες ελαφρού ιριδισμού εντός του φράγματος του ναυαγίου. Όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν συνεχώς εργασίες απορρύπανσης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι πέντε (05) αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής.
Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, συνεχίζονται οι διαδικασίες απάντλησης και προετοιμασίας του εξοπλισμού για την πρόσδεση του νέου Δεξαμενοπλοίου που θα παραλαμβάνει τα καύσιμα από το βυθισμένο Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας, το νέο πλοίο αναμένεται στο σημείο του ναυαγίου πρωινές ώρες σήμερα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα