Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αυτό είναι το νέο γρήγορο πλοίο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1

Αυτό είναι το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1», το νέο γρήγορο πλοίο της καινούργιας ναυτιλιακής εταιρείας «C. S. FERRIES» του κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ, που ετοιμάζεται μέσα στον Ιούνιο να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα για το ταξίδι στην Σαμοθράκη. Το evros-news,gr σας παρουσιάζει τις φωτογραφίες από την τελική μορφή που έχει πάρει εξωτερικά το πλοίο, στα ναυπηγεία της Χαλκίδας όπου και κατασκευάστηκε.

Το πλοίο είναι έτοιμο όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και ο ιδιοκτήτης του κ.Χατζηγαβριήλ μαζί με τους συνεργάτες του, κάνουν αγώνα δρόμου κυριολεκτικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να εξασφαλιστούν οι άδειες, ώστε να αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να γίνει η τελική αξιολόγηση. Υπολογίζουν μάλιστα ότι πριν το τέλος της εβδομάδας που έρχεται, το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» όπως θα ονομαστεί τελικά(ίσως επειδή στα επιχειρηματικά πλάνα είναι να ακολουθήσουν και πλοία με το ίδιο όνομα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2 και 3 θα…πέσει στο νερό ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μετρήσεις και τα τεστ.

Ο κ.Γαβριήλ Χατζηγαβριηλ, ιδιοκτήτης της εταιρείας που θα δρομολoγήσει το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1»

Η δρομολόγηση του καινούργιου πλοίου για την μεταφορά μόνον επιβατών σε καθημερινή βάση (μέσω των λιμανιών των Λουτρών και της Καμαριώτισσας) θα γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ. Με την δυναμικότητα των μηχανών του θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, οπότε το δρομολόγιο Αλέξανδρούπολη – Λουτρά Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με την διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης.

Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος 6,5 μέτρων, φέρει τρεις (3) κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και 80 ναυτικών μιλίων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων (120 στους εσωτερικούς χώρους-σαλόνι) μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα (10) μοτοποδήλατων.

Σκοπός της εταιρίας είναι το νέο αυτό ολοκαίνουργιο σκάφος, εφόσον ολοκληρωθούν τα ήδη δρομολογηθέντα έργα καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμένα των Θέρμων – Σαμοθράκης, να εκτελεί το δρομολόγιο σύνδεσης του νησιού της Σαμοθράκης με την Αλέξ/πόλη σε καθημερινή βάση μέσω του λιμένος των Θέρμων – Σαμοθράκης. Επίσης προσδοκία της εταιρίας είναι, ακριβώς λόγω της ευελιξίας του πλοίου εκ της κατασκευής του αλλά της ταχύτητας που έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει, η ταυτόχρονη, με το κυρίως δρομολόγιο και αναλόγως του επιβατικού ενδιαφέροντος, σύνδεση του νησιού της Σαμοθράκης με τα αλλά νησιά του Βορείου Αιγαίου, Λήμνο και Μυτιλήνη.

evros-news.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα