Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πραγματοποίηση ημερίδας και Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών 25 και 26 Μαΐου στη Νάξο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25/05/17 στη Νάξο, η ημερίδα με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών των Κυκλάδων: Συμβάσεις ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας και παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας». Στην Ημερίδα, της οποίας συντονιστής ήταν ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, Βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς των νησιωτικών κοινωνιών, πολίτες και όλα τα μέλη του Σ.Α.Σ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών).

Βασικός σκοπός της Ημερίδας ήταν η πολύπλευρη προσέγγιση των ζητημάτων της νησιωτικότητας, με βάση τις διαμορφούμενες κάθε τόσο ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στα θέματα των θαλασσίων συγκοινωνιών, καθώς επίσης και οι παράγοντες ανάπτυξής της, με στόχο και σκοπό την εξεύρεση λύσεων και εφαρμόσιμων πρακτικών για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Στο περιθώριο των εργασιών της Ημερίδας, ο κ Γ.Γ. συνοδεία του Β΄ Υπαρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Π. και του Διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας Υποναυάρχου ΛΣ ΕΛ.ΑΚΤ. κ. ΚΑΛΟΓΕΙΤΩΝ Σ. επισκέφτηκαν την Λιμενική Αρχή Νάξου, όπου συναντήθηκαν με το Λιμενάρχη Νάξου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΠΛΣ Κυκλάδων.

Την επόμενη ημέρα -26 Μαΐου- συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,525ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα