Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σταθερή η προσήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην υποστήριξη και στην ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης

Τη σταθερή τους προσήλωση στη στήριξη και στην ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, εξέφρασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο ΥΝΑΝΠ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας, ο κ. Δημητριάδης – Ευγενίδης πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς Ιδρύματος, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των Σπουδών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση. Επίσης διαπιστώθηκε από κοινού το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση των οργανικών θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, από τις κυβερνήσεις των παρελθόντων ετών. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στο Νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου προβλέπεται η αύξηση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) κατά 20 άτομα.

Όπως είπε, στόχος του Υπουργείου είναι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο η βελτίωση του αριθμού των καθηγητών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Ο κ. Ευγενίδης αποδέχτηκε το αίτημα του Υπουργού για συνεργασία του Ιδρύματος με το Υπουργείο, στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε επίσης ο προβληματισμός για τις διαρροές των σπουδαστών από τις ΑΕΝ, όπως και τα αίτια των διαρροών.

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,658ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα