Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

BS PAROS-BS NAXOS.10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

To www.ellinikiaktoploia.net συνεχίζοντας τον κύκλο των αφιερωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας μας, αυτή την φορά ταξιδεύει και σας παρουσιάζει  2 πλοία που άλλαξαν πολλά, από τότε που ήρθαν στην Ελλάδα. BLUE STAR PAROS-BLUE STAR NAXOS, τα δίδυμα πλοία της BLUE STAR FERRIES που με την συνέπεια, την ταχύτητα και την πολυτέλεια που διαθέτουν, έκαναν τους κατοίκους των Κυκλάδων να τα αγαπήσουν σαν να είναι δικά τους <<παιδιά>>. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι πολλοί από τους κάτοικους των νησιών που προσεγγίζουν τα 2 αυτά πλοία, ρυθμίζουν ακόμη και σήμερα τα ρολόγια τους, με βάση την ώρα άφιξης των 2 πλοίων στα λιμάνια τους. Πραγματικά εργαλεία στα χέρια του εκάστοτε Πλοιάρχου, προσφέρουν καθημερινά και αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους ακόμα και στα πιο δύσκολα από πλευράς προσέγγισης, λιμάνια των άγονων γραμμών.

Η παρουσίαση των 2 πλοίων θα ολοκληρωθεί σε 3ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα με κάποια γενικά στοιχεία για τα 2 πλοία και συνεχίζοντας τις 2 επόμενες ημέρες, με το αφιέρωμα στο BLUE STAR NAXOS στην άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων και το με αφιέρωμα στο BLUE STAR PAROS στην γραμμή της Παροναξίας.

Η υπογραφή για την ναυπήγηση των 2 πλοίων στα Ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. της Κορέας, πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2000. Η εταιρία με σχετική της ανακοίνωση στις 6 Νοεμβρίου 2000 αναφέρει :

“Η εταιρία μας συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς το επενδυτικό κοινό, υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα όπως αυτό προβλέπεται από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου κατά Δρχ. 27,7 δισ. που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου, 2000.Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. – Blue Star Ferries με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει προς τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό την οριστική σύναψη συμφωνίας με τα Ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. της Κορέας για τη ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, υψηλής ταχύτητος και παντός καιρού.  Η παράδοσή τους προβλέπεται εντός του 2002 και πρόκειται να δρομολογηθούν σε γραμμές που εξυπηρετούν τα ελληνικά νησιά.  Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται και το δικαίωμα (option) για την παραγγελία ενός ακόμη πλοίου ιδίων προδιαγραφών. Στόχος της Διοίκησης της εταιρίας είναι να αξιοποιήσει τις άδειες δρομολόγησης που πρόσφατα της χορηγήθηκαν με πλοία τελευταίας τεχνολογίας και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ακτοπλοΐας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών επιβατών, Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων από και προς την νησιωτική Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η παραγγελία των νέων πλοίων αποτελεί συνέχεια των υπερσύγχρονων Blue Star 1 και Blue Star 2 που λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία από τις αρχές του β΄ εξαμήνου 2000 στην σύνδεση Ελλάδος – Ιταλίας και του Blue Star Ithaki, του πρώτου ολοκαίνουργιου πλοίου της ακτοπλοΐας που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και που σημείωσε εντυπωσιακή πληρότητα από την αρχή της δρομολόγησής του τον Ιούνιο 2000, και των παραγγελιών για την ναυπήγηση των υπερμοντέρνων επιβατηγών-οχηματαγωγών Blue Star Chios και Blue Star Mykonos που ναυπηγούνται στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά”.

Η ναυπήγηση των 2 πλοίων ξεκινάει αρχικά, με την ναυπήγηση του BLUE STAR PAROS. Κά τω από το άγρυπνο μάτι του αείμνηστου Προϊσταμένου Νέων Κατασκευών της ATTICA GROUP στην Κορέα, Ιωάννη Ρέβελα οι εργασίες προχωράνε πυρετωδώς έτσι ώστε να τηρηθούν οι ημερομηνίες παράδοσης και παραλαβής. 2 Ιουλίου του 2001 ξεκινάει και η ναυπήγηση του BLUE STAR NAXOS, το οποίο καθελκύεται στις 27 Φεβρουαρίου 2002. Οι εργασίες στο BLUE STAR PAROS ολοκληρώνονται και ξεκινάνε τα δοκιμαστικά στη θάλασσα της Κορέας. Το πλοίο παραλαμβάνεται από την BLUE STAR FERRIES στις 17 Απριλίου 2002 και αμέσως ξεκινάει το ταξίδι του για τον Πειραιά, όπου και φτάνει στις 6 Μαίου 2002. Στις 11 Μαίου 2002 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του BLUE STAR PAROS στο λιμάνι της Πάρου και η εταιρία με ανακοίνωση της την ίδια μέρα,  δηλώνει :

“Με υπευθυνότητα, αξιοπιστία αλλά και συνεχή εξέλιξη  δημιουργούμε με απόλυτο πνεύμα πρωτοπορίας τα νέα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι. Σε αυτό το πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης εντάσσεται το Blue Star Paros ένα ακόμη νεότευκτο, υπερσύγχρονο πλοίο της Blue Star Ferries. Το ολοκαίνουργιο Blue Star Paros ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι: Ολικό μήκος 123,8μ.  –   Πλάτος 18,9μ.  –  Βύθισμα 5,10μ.  –  Ιπποδύναμη κυρίων μηχανών 23.700 HP – GRT 10.400  –  Δυνατότητα μεταφοράς 1.500 επιβατών και 240 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 35 φορτηγών και 104 Ι.Χ.  αυτοκινήτων και ταχύτητα 24,5 μίλια ανά ώρα. Διαθέτει 38 καμπίνες επιβατών (132 κλίνες), άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και ασφαλές ταξίδι όλο το χρόνο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Το Blue Star Paros θα δρομολογηθεί στην γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Σαντορίνης & Σύρου – Ίου συνεχίζοντας την ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία του Blue Star Ithaki. Επίσης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα ναυπηγεία Daewoo η ναυπήγηση και ενός ακόμη πλοίου, του Blue Star Naxos το οποίο θα δρομολογηθεί και αυτό στις Κυκλάδες τον Ιούνιο του 2002. Η Blue Star Ferries εγκαινίασε τη νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας μας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιών μας, όπως επίσης και στις μεταφορές εμπορευμάτων .Έχουμε μπει λοιπόν σε μια νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μια νέα εποχή όπου το ταξίδι ακολουθεί την πρωτοπορία και την εξέλιξη με το πιο Ελληνικό χρώμα: Το μπλε της Blue Star Ferries”.

Επιστρέφοντας πίσω στα Ναυπηγεία της DAEWOO οι εργασίες για την αποπεράτωση του BLUE STAR NAXOS, συνεχίζονται. Τα δοκιμαστικά ξεκινάνε και ολοκληρώνονται με επιτυχία. Στις 7 Ιουνίου 2002, η BLUE STAR FERRIES παραλαμβάνει και το δεύτερο πλοίο της ενάμισι χρόνο μετά την εντολή ναυπήγησης που είχε δώσει στα κορεάτικα ναυπηγεία. Το μακρινό ταξίδι για την Ελλάδα ξεκινά κι έτσι στις 24 Ιουνίου 2002, το BLUE STAR NAXOS φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 30 Ιουνίου 2002 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πλοίου και η εταιρία με σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει :

“Με υπευθυνότητα, αξιοπιστία αλλά και συνεχή εξέλιξη δημιουργούμε με απόλυτο πνεύμα πρωτοπορίας τα νέα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι. Σε αυτό το πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης εντάσσεται και το Blue Star Naxos ένα ακόμη νεότευκτο, υπερσύγχρονο πλοίο της Blue Star Ferries. To ολοκαίνουργιο Blue Star Naxos ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι: Ολικό μήκος 123,8μ.– Πλάτος 18,9μ. – Βύθισμα 5.10μ. – Ιπποδύναμη κυρίων μηχανών 23.700HP – GRT 10.400 – Δυνατότητα μεταφοράς 1.500 επιβατών και 240 ΙΧ αυτοκινήτων ή 35 φορτηγών και 104 ΙΧ αυτοκινήτων και ταχύτητα 24,5 μίλια ανά ώρα. Το Blue Star Naxos εγκαινιάστηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2002 από τον κ. Ιάκωβο Καμπανέλλη σε μία λαμπρή τελετή στο νησί της Νάξου από όπου το πλοίο πήρε το όνομά του. Το Blue Star Naxos ξεκινάει την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2002 τα δρομολόγιά του στην γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Σαντορίνης και Αμοργού με καθημερινές αναχωρήσεις από Πειραιά στις 17:30 και από Σαντορίνη στις 07:30. Με την δρομολόγηση και του Blue Star Naxos, 3 ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα πλοία, τα Blue Star Ithaki, Blue Star Paros και Blue Star Naxos θα συνδέουν καθημερινά τον Πειραιά με τις Κυκλάδες. Έχουμε μπει λοιπόν σε μία νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μια νέα εποχή όπου το ταξίδι ακολουθεί την πρωτοπορία και την εξέλιξη με το πιο Ελληνικό χρώμα: Το μπλε της Blue Star Ferries.”

10 χρόνια μετά τα 2 Bluestarάκια συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τον ίδιο ζήλο και αξιοπιστία όπως ξεκίνησαν. Συνολικά από το 2002 που ξεκίνησαν,

1) έχουν διανύσει 2,275,880 μίλια περίπου,

2) έχουν διακινηθεί 12,581,658 επιβάτες και 1,611,364 οχήματα περίπου.

Τα λιμάνια που έχουν προσεγγίσει τα δυο πλοία είναι : Σύρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Νάξος-Ίος-Θήρα-Δονούσα-Αιγιάλη-Αστυπάλαια-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα-Κάλυμνος-Κως-Νίσυρος-Τήλος-Σύμη-Ρόδος-Καστελλόριζο-Πάτμος-Λέρος-Λειψοί. Νησιά μικρά αλλά και μεγάλα, καθένα από αυτά έχουν να <<πουν>> ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε αυτά τα 2 πλοία. Στο τιμόνι τους έχουν πλοιαρχήσει μεγάλα ονόματα της ακτοπλοΐας μας, τα οποία και αναφέρουμε αλφαβητικά

 • Μάριος Αντωνίου
 • Αντώνης Βεντούρης
 • Ηλίας Βερβενιώτης
 • Δημήτρης Διονυσάτος
 • Μακάριος Λύρας
 • Σπύρος Μαντζουράτος
 • Ανδρέας Μαρκέτος
 • Δημήτρης Ντεντόπουλος
 • Δημήτρης Παούρης
 • Ιωάννης Πασχάλης
 • Σπύρος Πεφάνης
 • Χαράλαμπος Τσιμάρας
 • Κυριάκος Χωριανόπουλος

Ο καθένας με την δική του μαεστρία και ναυτοσύνη, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε αυτά τα 2 πλοία. Με την ευκαιρία του αφιερώματος αυτού, ζητήσαμε από ανθρώπους που έζησαν αυτά τα 2 πλοία από κοντά, να μας πουν 2 λόγια για τα BLUE STAR NAXOS και BLUE STAR PAROS.

Cpt Γιάννης Πασχάλης : Στην κατασκευή των 2 βαποριών είχε πάει από την αρχή ο συγχωρεμένος ο Γιάννης ο Ρέβελας, που παρακολούθησε όλο το φάσμα της κατασκευής από την αρχή μέχρι το τέλος. Μαζί και ο Βασίλης ο Τουμαζάτος. Έπειτα ήρθε ο Γιώργος ο Δουράνος και μετά πήγα εγώ. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ήρθε και ο Δημήτρης ο Παούρης. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του BSP, ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά και μετά από ένα μήνα περίπου φύγαμε για την Ελλάδα. Συνολικά, κάθισα 3 μήνες στην Κορέα. Ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινα στην Κορέα. Αλλά αυτή την φορά ήμουν τυχερός, γιατί δεν είχε καιρό όπως την πρώτη φορά με το BLUE STAR ITHAKI. Το BSP σαν βαπόρι μαζί με το BSN δεν έχουν διαφορές, είναι σχεδόν τα ίδια. Κάτι μικροδιαφορές. Σαν πλοία είναι ξεχωριστά ακόμη και σήμερα, είναι εργαλεία. Είναι σκάφη που ενδείκνυνται για τα ελληνικά λιμάνια, γιατί τα λιμάνια τα δικά μας είναι μικρά.

Cpt Μακάριος Λύρας: Άρωμα αισιοδοξίας  για βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων  έδωσε από την πρώτη κιόλας προσέγγιση του Blue Star Naxos – Blue Star Paros στα λιμάνια των νησιών της ΠαροΝαξίας και των  μικρών νησιών της άγονης γραμμής.  Τα πιο τακτικά δρομολόγια και η ταχύτητα των πλοίων  μείωσε  το χρόνο ταξιδίου από και προς τα νησιά συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο πολύ σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξή τους, αφού μετέτρεψε τα παρακάτω νησιά σε ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς.Η συνέπεια που χαρακτηρίζει τα ανωτέρω πλοία της Blue Star Ferries στις προσεγγίσεις των λιμανιών ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες, το αίσθημα της ασφάλειας αλλά και η ποιότητα της εξυπηρέτησης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη – προτίμηση των επιβατών και των μονίμων κατοίκων της περιοχής.  Η παρουσία του Blue Star Naxos και Blue Star Paros άλλαξε την εικόνα της ελληνικής ακτοπλοΐας στα νησιά των Κυκλάδων. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η αξιοπιστία των παραπάνω πλοίων και η εξειδίκευση του προσωπικού εξασφαλίζει την πολύ καλή λειτουργία των πλοίων κάνοντας τον επιβάτη να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσωπικά μερικές φορές αισθάνομαι ότι κάνω λειτούργημα γιατί πραγματικά νιώθω πως δίνουμε ανάσα ζωής στα νησιά και ειδικά σε αυτά  της άγονης γραμμής γι αυτό και μας υποδέχονται πάντοτε με αγάπη.   Η συνέπεια των πλοίων  είναι αυτό που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη  τόσο την δική μου αλλά και τον κατοίκων στα νησιά που χαρακτηρίζουν αυτά τα πλοία ¨ρολόγια¨, όταν καταπλέουν και αποπλέουν από τα νησιά πολλοί από τους νησιώτες ρυθμίζουν τους δείκτες του ρολογιού τους βάζοντας τους στην σωστή ώρα.

Cpt Δημήτρης Ντεντόπουλος : Μακάρι να γέμιζε ο τόπος με τέτοια βαπόρια. Αξιόπιστα, καλοτάξιδα, υπερσύγχρονα, ευχάριστα για τον επιβάτη και για το πλήρωμα. Εγώ στα 6 χρόνια που το ταξιδεύω σαν Ύπαρχος και σαν Καπετάνιος έχω μείνει υπερευχαριστημένος. Δεν με έχει προδώσει ποτέ. Μου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και άνετης επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Για τα νησιά μας ήταν ότι καλύτερο, ανέβασε την άγονη γραμμή. Τα μικρά νησιά βρήκαν μία σταθερή εξυπηρέτηση, ξέρουν ότι 3 φορές την εβδομάδα-η Ηρακλειά και η Δονούσα-ότι το βαπόρι θα περάσει εκείνη την ώρα και θα έχει επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό δεν το είχανε πριν. Αποκτήσανε υποδομές και γενικώς τα νησιά πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένα από αυτά τα βαπόρια. Τα BSN και BSP είναι πολυεργαλεία, πάνε παντού, μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε κατάσταση πάντα με ασφάλεια και άνεση.

Cpt Δημήτρης Διονυσάτος: Τα BSP και BSN είναι τα δύο πλοία που έφεραν την επανάσταση στο Αιγαίο και θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα. Αξιόπιστα, καλοτάξιδα, οικονομικά και δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό. Η ιδανική πορτάδα για τα νησιά αυτά.

Cpt Κυριάκος Χωριανόπουλος : Τα BSP ΚΑΙ BSN έφεραν: α) το «νέο» με τον ερχομό τους στην Ελλάδα, β) την αλλαγή <<εποχής>>  στην Ελλάδα, γ) την πρωτοπορία, όσον αφορά τα πληρώματα και τους επιβάτες  και δ) άλλαξαν το επίπεδο εξυπηρέτησης και αντιμετώπισης των επιβατών, που ίσχυαν πριν την άφιξη των πλοίων αυτών.

Cpt Ηλίας Βερβενιώτης: Η εξέλιξη του BLUE STAR ITHAKI βαφτίστηκε BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS.Έχοντας υπηρετήσει και στα τρία πλοία της σειράς θα παρατηρήσω ότι τα BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS έχουν μια πλειάδα ιδανικών στοιχείων για να χαρακτηρίζονται πλοία passe-partout για τις ιδιομορφίες της νησιωτικής Ελλάδας…διαστάσεις, επιδόσεις, τεχνολογικές εφαρμογές, συνδυαστικές λύσεις, παροχές προς τους επιβάτες και αξιοπιστία!Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι που τα σχεδίασαν και τα ναυπήγησαν πριν 10 χρόνια, “έβλεπαν” 20 χρόνια μπροστά! Ας μου επιτραπεί να πώ ότι το τμήμα των νέων ναυπηγήσεων τις Attica είχε τρελλά κέφια εκείνη την εποχή και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε τότε να κάνει άλλες πέντε φορές τουλάχιστον ένα copy – paste στη ναυπηγική κλίνη, για να οργώνουν όλο το Αιγαίο μόνο Blue Star Ferries…Το τέλειο δε, θα άγγιζε μια πιο εξελιγμένη μορφή των BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS με 10 μέτρα επιπλέον μήκος και 3 μέτρα επιπλέον πλάτος…κάτι σαν τα ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ για παράδειγμα! Θεωρώ ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε αυτούς που τα δημιούργησαν και σε αυτούς που καθημερινά, τους δίνουν <<ζωή>> και αξιοπλοΐα.Για τους επιβάτες όλων των εθνικοτήτων και όλων των προορισμών που τα προτιμούν, έχω να παρατηρήσω ότι τα έχουν αγαπήσει και τα εμπιστεύονται. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τέτοια πλοία κοσμούν τις θάλασσές μας και τις άγονες – γόνιμες γραμμές και θα φάνταζε άπιαστο όνειρο πριν πολλά χρόνια, να υπάρχει τέτοια εξέλιξη στη συγκοινωνία των μικρών νησιών…κάτι που νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του σεβασμού και της υπευθυνότητας που δείχνει η Blue Star Ferries προς τους κατοίκους των νησιών.Κλείνοντας, θα ευχηθώ να υπάρχουν πάντα, λιμάνια που να αγκαλιάζουν όλα τα πλοία και να τα καρτερούν και όχι απλά να τα υποδέχονται…

Προιστ.Οικονομικός Τάσος Κορφιάτης : Μάιος του 2002, BLUE STAR PAROS και Ιούνιος του 2002, BLUE STAR NAXOS. Δύο πλοία που άφησαν την σφραγίδα τους στην Παροναξία. Η ιδανική πορτάδα,τα ιδανικά μέτρα και όχι μόνο για την Παροναξία. 100% εξυπηρέτηση στις Μικρές Κυκλάδες. Αναβίωσαν τις Μικρές Κυκλάδες, μιλάμε για Ηρακλειά, μιλάμε για Σχοινούσα, μιλάμε για Κουφονήσι μέχρι και Αστυπάλαια. Οι άνθρωποι εκεί αισθάνονται τον Χριστό, την Παναγία, το BSP και το BSN. Kάποτε ένας έξυπνος άνθρωπος είπε ότι σε 13 ή, σε 14 μήνες ξέρουμε τι δρομολόγιο και τι βαπόρι θα έχει την τάδε του μήνα για Δονούσα και αύριο το πρωί δεν ξέρουμε εάν υπάρχει πτήση για Παρίσι. Η συνέπεια των πλοίων στις γραμμές αυτές δημιούργησε το κάτι διαφορετικό. Ήταν, είναι και θα είναι η ιδανική πορτάδα, ο ιδανικός δρόμος. Τα βαπόρια αυτά έκαναν την διαφορά.

DAKOUTROS TRAVEL (Σαντορίνη):Τα Blue star paros-naxos είναι 2 πλοία που ήρθαν στην χώρα μας χωρίς βιογραφικό, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους στα ναυπηγεία και το ταξίδι τους για την Ελλάδα, έπιασαν αμέσως δουλειά. Τα bsp-bsn φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια, ακούραστοι εργάτες στο αιγαίο και ειδικότερα στην γραμμή Παροναξίας-Σαντορίνης και στις μικρές Κυκλάδες.Είναι δύο πλοία σε ιδανικές διαστάσεις για τα λιμάνια πλόων τους, με υψηλή ταχύτητα και ικανοποιητική χωρητικότητα. Οι εξαιρετικές ελκτικές τους ικανότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν καθόλη την διάρκεια του χρόνου, όποια δυσκολία κι αν παρουσιάζουν οι καιρικές συνθήκες στα λιμάνια μας.Τα bsp-bsn έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, που σε αυτή την περίοδο οικονομικών δυσκολιών που επικρατούν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι από τα τελευταία πλοία που έχουν καταστεί ιδανικά λόγο κόστους καυσίμων και χαμηλής κίνησης επιβατών – οχημάτων. Τα 2 μικρά των Κυκλάδων όπως έχουμε συνηθίσει να τα λέμε, είναι τα πλοία εκείνα που έχουμε να τα θυμόμαστε σε ταξίδια διακοπών μας, σχολικών μας εκδρομών, σε επαγγελματικά ταξίδια και γενικότερα σε θαλασσινές ιστορίες που συνδέονται με αυτά τα πλοία λόγο της νησιωτικής μας καταγωγής.Κλείνοντας, τα bsp-bsn είναι 2 πλοία που λόγω του νεαρού της καραβίσιας τους ηλικίας, θα έχουμε να ζήσουμε πολλές ταξιδιωτικές και θαλασσινές ιστορίες μαζί τους γιατί είναι κατασκευασμένα για τις δικιές μας ακτοπλοϊκές γραμμές, τις γραμμές του αιγαίου.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα με αφορμή τα 10 χρόνια από τον ερχομό των BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS στην Ελλάδα, να παραθέσουμε την επιστολή που μας απέστειλε ο Δ/νων Σύμβουλος της BLUE STAR FERRIES, κ. Μιχάλης Σακέλλης και μας μιλάει για τα 2 πλοία.

“Η ναυπήγηση των BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS τα οποία κλείνουν 10 χρόνια δρομολόγησης στις Κυκλάδες, αποφασίστηκε από την εταιρεία μας μετά από μελέτη των συνθηκών που επικρατούν στα λιμάνια των νησιών μας και των σχεδόν ανύπαρκτων διευκολύνσεων  που μπορούν να προσφέρουν.Επίσης λάβαμε υπόψη όχι μόνο τις υφιστάμενες συγκοινωνιακές ανάγκες την περίοδο που σχεδιάστηκαν τα πλοία, αλλά και τις αναμενόμενες εξελίξεις καθώς και τις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού, ούτως ώστε τα πλοία να αποτελέσουν ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης των νησιών μας.Το γεγονός ότι τα πλοία σε μία γραμμή επαρκούν να εξυπηρετήσουν το υφιστάμενο μεταφορικό έργο, δεν σημαίνει ότι καλύπτουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες πχ όταν δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες ποιότητας και ταχύτητας και όταν αποτελούν ανασχετικό παράγοντα περαιτέρω εξέλιξης προσφέροντας οριακές χωρητικότητες.Αυτές τις υπηρεσίες ήρθαν να καλύψουν τα BLUΕ STAR στις Κυκλάδες και δεν είναι τυχαία η προτίμηση του επιβατικού κοινού.

Από το 2000 με το BLUE STAR ITHAKI και από το  2002 με τα BLUESTAR PAROS και NAXOS προσφέρονται οι πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες στην Ακτοπλοία μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 12 χρόνια τα ωράρια δεν έχουν αλλάξει και είναι γνωστά όχι μόνο στους νησιώτες αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί τα πλοία αυτά διατηρούνται σε άριστη κατάσταση,  καλλίτερη από αυτήν την οποία παρελήφθησαν λόγω καλής συντήρησης και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.Ο σωστός σχεδιασμός των πλοίων και η ευελιξία τους, έκανε δυνατή την εκτέλεση τακτικών δρομολογίων Δημόσιας Υπηρεσίας στην Αμοργό, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι,  Σχοινούσα και Αστυπάλαια, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα σχετικά με την συνήθη εξυπηρέτηση των νησιών. Τα πλοία έχουν εκτελέσει προς τα μικρά νησιά μας περίπου 7.000 δρομολόγια με συνέπεια και αξιοπιστία γεγονός που πολλαπλασίασε το μεταφορικό έργο  προς όφελος των νησιωτών αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι συμβάσεις για τα δρομολόγια αυτά έχουν υπογραφεί μέχρι το 2019 και αποτελούν πρότυπο εξυπηρέτησης των μικρών νησιών λόγω της αξιοπιστίας και ταχύτητας των δρομολογίων και της συνέπειας που εκτελούνται χωρίς διακοπή για 365 ημέρες κάθε χρόνο. Σημαντική είναι επίσης η προβολή των νησιών παράλληλα με την διαφημιστική προβολή της εταιρείας ή με την συμμετοχή της σε  εκθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τα πλοία έχουν εκτελέσει συνολικά 14,484 δρομολόγια και έχουν μεταφέρει 12.581.000 επιβάτες, 1.611.000 οχήματα, 4.200.000 τόνους διαφόρων φορτίων, εμπορευμάτων και οικοδομικών υλικών, έχουν διανύσει 2,275,000 μίλια και έχουν καταναλώσει 310,000 τόνους καυσίμων.Το τεράστιο αυτό μεταφορικό έργο και οι εξελίξεις στη γραμμή της Πάρου Νάξου Ιου Θήρας βασίστηκαν στα BLUE STAR NAXOS και PAROS τα οποία ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού με τον καλλίτερο τρόπο. Η αύξηση του μεταφορικού έργου μας έδωσε και την δυνατότητα να ναυπηγήσουμε το BLUE STAR DELOS ανταποδίδοντας την προτίμηση του επιβατικού κοινού προς την Εταιρεία μας και εξασφαλίζοντας την χωρίς προβλήματα εξυπηρέτηση της γραμμής για την επόμενη δεκαετία.

Εννοείται ότι τα BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Κυκλάδες.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε από την BLUE STAR FERRIES,

τον κ.Διονύσιο Θεοδωράτο, Εμπορικό Διευθυντή για την πολύτιμη βοήθεια που μας έδωσε, τόσο στην συλλογή στατιστικών στοιχείων για τα 2 πλοία όσο και για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού από την ναυπήγηση των 2 πλοίων.

την κα Χριστίνα Γρηγορά, Δ/ντρια Marketing για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.

2002-2012 και το ταξίδι συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο με τα BLUE STAR NAXOS στην άγονη των Δωδεκανήσων και με το BLUE STAR PAROS στην Παροναξία.

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΤΩΝ BLUE STAR NAXOS ΚΑΙ BLUE STAR PAROS ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΗΣ DSME ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,403ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα