Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δράση αποκομιδής απορριμάτων στη Σαντορίνη από τη SEAJETS

Η SEAJETS αποδεικνύει την περιβαλλοντική της ευαισθησία με δράση αποκομιδής απορριμμάτων στη Σαντορίνη

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η SEAJETS αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική της ευαισθησία, συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία της Σαντορίνης από την περιβαλλοντική μόλυνση, με την οργάνωση μιας ολοκληρωμένης δράσης αποκομιδής απορριμμάτων από τις 31 Αυγούστου και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της SEAJETS, οργανώθηκε δράση αποκομιδής απορριμμάτων που περιλαμβάνουν πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης, μπουκάλια, αλουμινένια κουτιά, πλαστικά σκουπίδια κτλ. τα οποία πετούν διερχόμενοι ένθεν και ένθεν όλων των κεντρικών δρόμων του νησιού, καθώς και από 2 μεγάλα parking στα Φηρά. Συνολικά, έχουν καθαριστεί μέχρι στιγμής περίπου 55 χλμ. δρόμου. Η αποκομιδή πραγματοποιείται με τη συμβολή συνεργείου 6 ατόμων και 2 ημιφορτηγών. Τα απορρίμματα που συλλέγονται, μεταφέρονται σε υποδεικνυόμενη χωματερή, καθώς και σε μεγάλους κάδους, ειδικά τοποθετημένους από το δήμο για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Τάκης Ηλιόπουλος, φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατούσε λόγω των απορριμμάτων, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τους χώρους στους οποίους ζούμε και ιδιαίτερα παγκοσμίου φήμης μέρη όπως η Σαντορίνη που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, συνεισφέροντας ιδιαίτερα μεταξύ άλλων και οικονομικά στον τόπο μας».

 

Επιπλέον, η SEAJETS, συνεχίζοντας δυναμικά την περιβαλλοντική της επένδυση, έχει αγοράσει κάδους απορριμμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους χώρους στάθμευσης του Αθηνιού και Φηρών.

Πρόθεση της SEAJETS, η επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση αποκομιδής απορριμμάτων να λάβει χώρα και σε άλλα νησιά του Αιγαίου από την επόμενη χρονιά, για αυτό και προσκαλεί τους επίσημους φορείς των νησιών που ενδιαφέρονται σχετικά να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω το πρόγραμμα των περιβαλλοντικών της δράσεων, καταργώντας στο προσεχές χρονικό διάστημα τα πλαστικά είδη μίας χρήσης στα πλοία της (μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά ποτήρια κ.α.). Τη θέση τους θα πάρουν προϊόντα από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της.

Photo :Stamatis Pagonis

– ΤΕΛΟΣ – Λίγα λόγια για την Seajets:

H Seajets, με την πολυετή της παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989, έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα, με συνέπεια και ασφάλεια. Σήμερα, είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται υπό τα σήματά της το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Με τη δρομολόγηση κυρίως ταχυπλόων πλοίων και με περισσότερες από 250 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες, η Seajets προσπαθεί συνεχώς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Επίσης, η εταιρεία συνδράμει στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, συνδέει και συνολικά στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Τηρώντας υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και κανόνων ασφάλειας, στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, ως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση για το ταξίδι στο Αιγαίο, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα