Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων επιβατών με πλοία της Ακτοπλοΐας στη νήσο Λέρο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00

Σύμφωνα με επείγουσα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αρ.πρωτ. 11867/22.03.2021, παρατείνονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στη νήσο Λέρο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την απόφαση αρ.πρωτ. 11867/22.03.2021 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρ. 2 & 3, έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 προβλέπονται τα ακόλουθα:

• Μετακινήσεις εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Λέρου
Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Λέρου μόνο για λόγους υγείας.

• Μετακινήσεις προς τη νήσο Λέρο
Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Λέρο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Για τους μόνιμους κατοίκους απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Λέρο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή.

Όλοι οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από Πειραιά με προορισμό τη Λέρο, με τα δρομολόγια του BLUE STAR PATMOS την Τρίτη 23/03/2021, του BLUE STAR 2 την Τετάρτη  24/03/2021 και του BLUE STAR 2 την Παρασκευή 26/03/2021, θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα, για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή.

Η επιβίβαση των επιβατών στο πλοίο θα επιτρέπεται, εφόσον το rapid test είναι αρνητικό.

Η παρούσα θα ισχύει έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την επιβίβαση στο πλοίο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του «Προ-Επιβίβασης» εντύπου και η παράδοσή του κατά την επιβίβαση, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας του πλοίου μαζί με το εισιτήριο.

Η χρήση προστατευτικής  μάσκας είναι  υποχρεωτική.

Συνιστάται στους επιβάτες  να προσέρχονται έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.

Επισημαίνεται ότι οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι.

Εφόσον τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας πιστοποιείται πριν και κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία που επιτελούν τη μεταφορά.

Σημειώνεται, ότι θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών μετακίνησης από την Οικονομική Υπηρεσία των πλοίων πριν από την επιβίβαση και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής θα επιβλέπει την ορθή και απρόσκοπτη εφαρμογή της παρούσας και θα παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή στις εταιρείες και τα πληρώματα των πλοίων.

Καλλιθέα, 23 Μαρτίου 2021

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,702ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα