Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ στις 12/9

Συνάδελφοι,

Στις 12 Σεπτέμβρη 2018 πραγματοποιείται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και την διενέργεια εκλογών στο Σωματείο μας για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Η εκλογική διαδικασία στην ιστορική μας Ένωση πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου τα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμένα από όλες τις ασκούμενες μνημονιακές, αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Στα 8 χρόνια της μνημονιακής επέλασης έχουν συνθλιβεί τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ο δημόσιος πλούτος έχει ξεπουληθεί, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, οι συντάξεις έχουν εξαϋλωθεί και έχουν μετατραπεί σε βοηθήματα.

Δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια έχουν υποβαθμιστεί και τα εργατικά δικαιώματα έχουν τσακιστεί.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης είναι το κεφάλαιο, οι δανειστές και το ευρωενωσιακό πολιτικό κατεστημένο που από κοινού έχουν καταφέρει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πλήγμα στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντίθετα το κεφάλαιο με τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές ξεπερνάει την κρίση, ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του αυξάνει την κερδοφορία του.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επέδειξε μια σταθερή, συνεπή αγωνιστική και ταξική στάση βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των Ναυτεργατών και του ιστορικού μας κλάδου.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πρωτοστάτησε στην προετοιμασία, την οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή τους, έδωσε πάντα και παντού το παρόν στις απεργιακές μάχες, στις μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο του αγώνα.

Πάλεψε με αποφασιστικότητα και είχε την πιο καθοριστική συμβολή σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στον Ναυτεργατικό χώρο.

Ανέπτυξε αυτοτελώς δεκάδες αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε μια τεράστια γκάμα προβλημάτων, συνέβαλε αποφασιστικά στην επίλυση πολλών εργασιακών και οικονομικών προβλημάτων που αφορούσαν τον κλάδο μας.

Αυτή η πρωτοπόρα και συνεπής ταξική δράση της στοχοποιήθηκε από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και επανειλημμένα αυτό και τα όργανά του επιτέθηκαν στην ΠΕΝΕΝ με σκοπό να την συκοφαντήσουν και με τον τρόπο αυτό να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα στην Ναυτιλία και στους Ναυτεργάτες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί την επικείμενη εκλογική διαδικασία στο ιστορικό μας  Σωματείο ακόμη μια μάχη η οποία πρέπει να κερδηθεί στην κατεύθυνση η ΠΕΝΕΝ να δυναμώσει τον ρόλο και την συμβολή της στο εργατικό και Ναυτεργατικό κίνημα της χώρας μας.

Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η μαζική συμμετοχή του κλάδου στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και η εκλογή νέας Διοίκησης η οποία θα αποτελεί εγγύηση το Σωματείο να παραμείνει στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην Συνέλευση στις 12 Σεπτέμβρη 2018.

Η Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 8.15  το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι

 

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Πειραιάς 28/8/2018

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα