Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΝΕΝ: Να μην περάσουν τα σχέδια της τρομοκρατίας, του αυταρχισμού, της απεργοσπασίας και της υπονόμευσης των αγώνων

Το Πρωτοδικείο Πειραιά για άλλη μια φορά αξιοποιώντας το αντεργατικό – αντιδραστικό νομοθετικό εργατικό δίκαιο κήρυξε την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ως παράνομη.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας και του φαρισαϊσμού της. Στην πραγματικότητα το δικαίωμα της απεργίας φαλκιδεύεται, υπονομεύεται και αμφισβητείται από την διατήρηση αυτού του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κινέζικη COSCO η οποία έχει επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας για τους εργαζόμενους..

Στην απαράδεκτη δικαστική απόφαση που επικαλείται την έλλειψη δημόσιας διαβούλευσης, παρενέβη άμεσα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά νομιμοποιώντας την απόφαση για την 24ωρη απεργία αλλά πιθανολογείται ότι η COSCO θα προσφύγει ενάντια και στην απόφαση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του Πειραιά. Ταυτόχρονα η COSCO και τα διευθυντικά στελέχη της σκάρωσαν, έστησαν και κατασκεύασαν ένα διασπαστικό εργοδοτικό σωματείο το οποίο με παράτυπες διαδικασίες και σε χρόνο ρεκόρ (εν μέσω καλοκαιριού) λίγων μόνο ημερών κατάρτισαν καταστατικό, κατέθεσαν την ίδρυσή του στο Πρωτοδικείο, έγιναν εκλογές μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε «διοίκηση» στο εργοδοτικό σωματείο και αυτό φέρεται κατά την γνώμη τους ως πιο αντιπροσωπευτικό έναντι της ΕΝΕΔΕΠ και στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση καλούσε τους εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά….

Είναι σαφές ότι σε συνθήκες ωμής δικαστικής παρέμβασης στους αγώνες των εργαζομένων στην COSCO, έντασης της επιθετικότητας και της παρέμβασης της εργοδοσίας με το στήσιμο εργοδοτικού σωματείου, επιβάλλεται το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να συγκροτηθεί ένα Παμπειραϊκό εργατικό μέτωπο ευρύτερων δυνάμεων που θα αντιταχθεί και θα παλέψει ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα αποκρούσει τα σχέδια διάσπασης στον εργασιακό χώρο και τέλος θα επιβάλει την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων όπως αυτά διατυπώνονται από την ΕΝΕΔΕΠ.

Η ΠΕΝΕΝ, όπως έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έτσι και τώρα θα εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο  την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των Λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα