Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ένα ταξίδι στον χρόνο: Οι διακοπές στην Ελλάδα πριν το Διαδίκτυο και τα κινητά

Ο Αύγουστος έρχεται και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πλειονότητα των Ελλήνων ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι προορισμοί είναι πολλοί, το ίδιο και τα είδη των διακοπών. Τώρα, μάλιστα, που η τεχνολογία έχει «εισβάλλει» στις ζωές μας, όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν πιο πιθανά, αν και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο… πολύπλοκα.

Αλήθεια, πώς απολαμβάναμε τις διακοπές μας πριν από 60 χρόνια; Πώς περνούσαμε τον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς τις «έξυπνες» συσκευές -τα γνωστά σε όλους μας πλέον smartphone- που έχουν γίνει σήμερα, ένα είδος… επέκτασης των χεριών μας;

Πολλά πράγματα, έχουν αλλάξει, αλλά σίγουρα κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές. Τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, μια πρωτότυπη και ομολογουμένως νοσταλγική καμπάνια, «κέντρισε» το ενδιαφέρον μας στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για ένα ταξίδι στον χρόνο, μια αναδρομή στα παλιά ελληνικά Καλοκαίρια που με μεράκι και μεγάλη επιτυχία υλοποίησε ένα brand που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την καλοκαιρινή Ελλάδα: Ο Nescafé Frappé.

Μετρώντας πολλές δεκαετίες ζωής, το ξεχωριστό αυτό προϊόν που αποτελεί μια ελληνική… πατέντα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα «πείραμα» μέσα από μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα ενέργεια. Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός για τα 60 Καλοκαίρια από την ανακάλυψή του, αλλά σκοπός του εγχειρήματος ήταν να καταστεί κατανοητό το πόσο έχει αλλάξει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες.

Πόσο μεγάλες είναι, τελικά οι διαφορές; Πώς ήταν οι διακοπές των Ελλήνων πριν από 20, 30… 60 χρόνια; Πόσο πολύπλοκη είναι η ζωή μας σήμερα και τι κοινά μπορούμε να βρούμε με τους… ταξιδιώτες του παρελθόντος;

Όταν διακοπές και τεχνολογία δεν πηγαίνουν μαζί

Ο πιο απλός άμεσος και δραστικός τρόπος για να γίνει πράξη η ιδέα αυτή ήταν -φυσικά- μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Nescafé Frappé έφερε κοντά μια παρέα ανθρώπων την οποία και έστειλε δωρεάν για διακοπές σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας. Το σημείο «κλειδί» της ενέργειας, όμως, ήταν πως κανένας από τους συμμετέχοντες δεν πήρε μαζί του κάποιο τεχνολογικά εξελιγμένο προϊόν. Smartphone, iPhone, tablet, laptop, GPS και γενικά, το Διαδίκτυο, έμειναν… εκτός αποσκευών!

Mε έναν χάρτη της Ελλάδος στο χέρι, τα απαραίτητα «σύνεργα» για την ετοιμασία του αγαπημένου τους Nescafé Frappé, ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες για να ακούν τη μουσική τους και αναλογικές φωτογραφικές μηχανές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Φυσικά, έπρεπε να βρουν τον προορισμό τους χωρίς τη βοήθεια του Ίντερνετ και να κάνουν την κράτηση για το πλοίο και το ξενοδοχείο με τον παλιό, παραδοσιακό, τρόπο: Μέσω τηλεφώνου.

2

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα