Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σήκωσε άγκυρα το «M/V DALEELA» με 173 επιβάτες. Πρώτο ταξίδι Λεμεσός- Πειραιάς μετά από 21 χρόνια (pics-video)

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας είναι πλέον γεγονός. Το επιβατικό οχηματαγωγό έχει σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι της Λεμεσού και έχει σαλπάρει για τον Πειραιά.

Πριν από την αναχώρηση του «M/V Daleela» προηγήθηκε τελετή με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, της Υπουργού Ενέργειας, των Υφυπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Δημάρχου Λεμεσού, διαφόρων βουλευτών και αξιωματούχων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επανέναρξης της θαλάσσιας σύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου. Ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Ναυτιλίας αλλά και όλους αξιωματούχους και λειτουργούς που συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα ξανά η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε , μεταξύ άλλων, πως «Υλοποιείται σήμερα μια προσδοκία πολλών χρόνων. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα αναβαθμίζει τις θαλάσσιες επιβατικές μεταφορές και ισχυροποιεί τη Λεμεσό ως ένα περιφερειακό κόμβο θαλάσσιων μεταφορών».

Στο πρώτο ταξίδι του M/V Daleela θα επιβιβαστούν 173 άτομα, μεταξύ αυτών οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής του πλοίου, στην παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν συνολικά 22 ταξίδια, τέσσερα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα