Το “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ”, για άλλη μια φορά, πιστό στις υποσχέσεις του, να σας γνωρίσει όλο και περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας μας, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη Δυτική Πύλη της χώρας μας και σας παρουσιάζει την “Βασίλισσα” του Ιονίου και της Αδριατικής. IONIAN QUEEN , ένα γιαπωνέζικο σκαρί ,που πολλές εταιρίες θα ήθελαν να το έχουν στις στόλο τους. Ιδιοκτησία της ENDEAVOR LINES , μιας ναυτικής οικογένειας που σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει και σταθεί στα πόδια της, στις δύσκολες θάλασσες της Αδριατικής. Με άλλα δύο πλοία ,το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ. και ΕΛΛΗ Τ. δραστηριοποιείται στη γραμμή Πάτρα-Μπρίντιζι και Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι, με ενδιάμεσους σταθμούς .

Με την ευκαιρία του πρόσφατου δεξαμενισμού της Βασίλισσας στο Πέραμα και της αλλαγής των σινιάλων της εταιρίας πάνω στο πλοίο , το “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ” ήρθε σε επαφή με την ENDEAVOR LINES, και έκρινε σωστό, πως ήρθε η ώρα να γνωρίσει ο κόσμος τη Βασίλισσα . Η ημερομηνία κλείδωσε για το χρονικό διάστημα 20-22/6/09.Το δρομολόγιο που θα πραγματοποιήσουμε είναι Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι και επιστροφή, με μόνη διαφοροποίηση στην άνοδο, που θα πιάσουμε και στο λιμάνι της Σάμης στη Κεφαλονιά.
Τα εισιτήρια μας γράφουν ώρα αναχώρησης στις 17:30, αλλά εμείς φτάνουμε λίγο νωρίτερα, για να πειραματιστούμε με τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Αφήνουμε το αμάξι στο πάνω γκαράζ του πλοίου και επιστρέφουμε στους καταπέλτες για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας.

Ο επιβάτης με το που φτάνει στο πλοίο αντικρίζει 2 καταπέλτες , ασύμμετρους σε μέγεθος ,που ο καθένας όμως προορίζεται για διαφορετικό σκοπό. Ο αριστερός που είναι και ο μεγαλύτερος σε πλάτος, αποτελεί την είσοδο των Ι.Χ. και φορτηγών στο Deck 3.To Deck 3 είναι και το κυρίως γκαράζ του βαποριού, στο οποίο κυρίως σταθμεύουν οι τράκτορες και τα φορτηγά. Ο δεξιός καταπέλτης χρησιμεύει για την είσοδο των επιβατών στο πλοίο, ενώ μέρος αυτού, οδηγεί στη ράμπα που βοηθάει τα Ι.Χ και τα φορτηγά, να φτάσουν στο επάνω γκαράζ, στο Deck 4. Μπαίνοντας στο πλοίο από την είσοδο των επιβατών, συναντάμε το κλιμακοστάσιο και τις κυλιόμενες σκάλες.

Γρήγορα και ξεκούραστα φτάνουμε στο Deck 5, όπου η πρώτη εικόνα που συναντάει κανείς, είναι ένας μακρύς, “πλούσιος” και φωτεινός διάδρομος , που φτάνει μέχρι και τη μέση του καταστρώματος. Κατά μήκος του διαδρόμου, υπάρχουν στ αριστερά μας καθίσματα και τραπεζάκια ενώ δεξιά μας, υπάρχουν μεγάλοι και άνετοι καναπέδες για τους επιβάτες, προκειμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, βλέποντας ΤV ή πίνοντας το καφέ τους. Άξιο λόγου ο χώρος στο αριστερό μέρος του διαδρόμου ,με τους αρχαίους κίονες και την εικόνα με τον αρχαίο ελληνικό ναό. Οι σχέσεις της Αρχαίας Ελλάδας με τη νότια Ιταλία ισχυρές και η γραμμή αυτή, έρχεται να μας θυμίσει το δεσμό αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή αυτή σήμερα που εξυπηρετεί το IONIAN QUEEN, είχε ονομαστεί Μεγάλη Ελλάδα. Στο τέλος του διαδρόμου αυτού βρίσκεται το κατάστημα των αφορολογήτων ειδών ή αλλιώς DUTY FREE SHOPS.Βρισκόμαστε στο κέντρο του Deck 5 αλλά και του πλοίου. Εδώ συναντάμε τη Reception και το υπέροχο καθιστικό της. Έχει κρατηθεί κι εδώ το αρχαιοελληνικό στυλ που προσδίδει μία μεγαλοπρέπεια σε όλο το χώρο. Αυτός ο χώρος συμπληρώνεται από το κατάστημα του πλοίο όπου μπορεί κανείς να βρει πολλές λύσεις για δώρα γι αυτόν ή για φίλους του. Από αυτό το κομβικό σημείο ξεκινούν διάδρομοι προς διαφορετικές κατευθύνσεις και διαφορετικές χρήσεις. Έτσι προς τη πλώρη, οι 2 παράλληλοι διάδρομοι μας κατευθύνουν σε εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες επιβατών. Αντιθέτως ο αριστερός πρυμναίος διάδρομος , όπως είπαμε και πριν , μας οδηγεί στο κλιμακοστάσιο, ενώ ο δεξιός πρυμναίος διάδρομος μας οδηγεί στο Lounge Café, στο Casino,στο Playroom και στις καμπίνες του πληρώματος. Η ξενάγηση στους χώρους αυτούς θα πραγματοποιηθεί αργότερα αφού είναι ώρα να τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μας. Στη Reception μας περιμένει ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κος Γουδέλης Σπυρίδων μαζί με το επιτελείο του για να μας εξυπηρετήσει .

Μετά από το πέρασμα μας από τις καμπίνες , ώρα για ένα καφεδάκι στο καθιστικό της Reception, μαζί με το Προϊστάμενο Οικονομικό κ.Ντούνη Νικόλαο. Ο Προϊστάμενος Οικονομικός θα είναι το δεξί μας χέρι σε αυτό το ταξίδι, γι αυτό και η παράθεση σε αυτόν, των κινήσεων που θ απαιτηθούν για να υλοποιήσουμε το αφιέρωμα, κρίνεται επιτακτική. Η ώρα περνάει και σιγά-σιγά αρχίζουν να μπαίνουν οι πρώτοι επιβάτες. Με ευγένεια και χαμόγελο, το ξενοδοχειακό προσωπικό εξυπηρετεί τους επιβάτες ανάλογα με το θέση του εισιτηρίου που έχουν στη διάθεση τους.Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά την επιβίβαση και δίπλα στην reception, προσφέρονται στους επιβάτες δροσεροί χυμοί.

Εμείς είναι καιρός να συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας στο Deck 5 και να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Ακολουθώντας το εξωτερικό Deck προς τη πρύμη, οδηγούμαστε στο ελικοδρόμιο, έναν χώρο που από κει μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη φόρτωση του πλοίου.

Η ώρα κοντεύει 17:30 και είναι καιρός να ανέβουμε στη γέφυρα του πλοίου, για να απολαύσουμε την αναχώρηση μας. Εκεί μας υποδέχεται ο Πλοίαρχος του IONIAN QUEEN ,κος Σωτηρόπουλος Νικόλαος μαζί με τους Αξιωματικούς του. Η γέφυρα έχει διατηρήσει το κλασικό γιαπωνέζικο στυλ με όργανα ναυσιπλοΐας που έχουν ακόμη πάνω τους την ιαπωνική γραφή. Αυτό το φιστικί χρώμα που υπάρχει σε όλες τις γιαπωνέζικες κατασκευές το συναντάμε κι εδώ. Εντούτοις δεν υστερεί σε τίποτα από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού. Ανοιχτές βαρδιόλες που για εμάς τους καραβολάτρες είναι η χαρά μας. Η άδεια δίνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και αρχίζουμε να μανουβράρουμε με κατεύθυνση τη Βόρεια Πύλη του Λιμανιού. Η βασίλισσα με περισσή ευκολία πραγματοποιεί μία στροφή 180 μοιρών και βγαίνει από το λιμάνι. Πορεία προς το λιμάνι της Σάμης στη Κεφαλονιά. Σ αυτές τις 2μιση ώρες μέχρι και τη Κεφαλονιά είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά για τις δυνατότητες που έχει το βαπόρι αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τη ναυτιλία. Στη κουβέντα μας αυτή συμμετείχαν ο Ύπαρχος κος Δάγλας Παναγιώτης, ο Υποπλοίαρχος κος Πανδής Αλέξανδρος και οι κ.κ Ανθυποπλοίαρχοι Αγάθης Ανδρέας και Σταθάς Κων/νος. Η ώρα έχει πάει 20:30 και μπαίνουμε στο λιμάνι της Σάμης. Απολαμβάνουμε το ρεμέντζο του πλοίου και μαζί, τους κατοίκους του νησιού, που προσμένουν την άφιξη του βαποριού. Εντύπωση μας κάνει, η αρμονία της τσιμινιέρας του πλοίου με το πράσινο του νησιού. Η αφιξοαναχώρηση ολοκληρώνεται και χαράσσουμε πορεία προς την Ηγουμενίτσα, μέσω του δίαυλου Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Αφήνουμε προσωρινά τη γέφυρα και κατεβαίνουμε στο Deck 6, για να συνεχίσουμε τη περιπλάνηση μας. Ξεκινώντας από τη πλώρη συναντάμε τις καμπίνες του πληρώματος και των επιβατών. Σ αυτό το χώρο βρίσκεται και το νοσοκομείο του πλοίου, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η περίθαλψη επιβάτη. Στη μέση περίπου του Deck 6 συναντάμε το Self Service του πλοίου. Ο χώρος αυτός καταλαμβάνει όλο το πλάτος του βαποριού και φιλοξενεί όσους από τους επιβάτες θέλουν να γευματίσουν πρόχειρα, αλλά ποιοτικά πάνω από όλα .Νόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες από την Ελληνική αλλά και Διεθνή Κουζίνα περιμένουν τον επιβάτη να τις απολαύσει. Ακολουθώντας πορεία προς τα δεξιά και προς τη πρύμη, συναντάμε το εστιατόριο του πλοίου με το όνομα “Γευσηπλοϊα”. Υπέροχος χώρος ενδιαίτησης γι αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα απλό γεύμα. Για τα γευστικότατα Menu, υπεύθυνος είναι ο Αρχιμάγειρας κος Μητσοβας Αθανάσιος μαζί με το επιτελείο του. Αμέσως μετά το εστιατόριο βρίσκουμε τις αεροπορικές θέσεις .Τα άνετα, μπορντό καθίσματα μαζί με τη μεγάλη οθόνη TFT οθόνη, περιμένουν τον επιβάτη να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει το αγαπημένο του πρόγραμμα. Οι εσωτερικοί χώροι του Deck 6 συμπληρώνονται από το πρυμναίο Bar και σαλόνι επιβατών. Μεγάλος χώρος για στιγμές χαλάρωσης και περισυλλογής. Ιδανικός χώρος γι αυτόν που αναζητεί στιγμές ηρεμίας. Το Deck 6 στη πρύμη του διαθέτει πισίνα και ξαπλώστρες για τους λάτρεις της βουτιάς και της ηλιοθεραπείας. Το πρυμναίο Bar που αναφέραμε παραπάνω είναι στη διάθεση των λουομένων για καφέ και ποτό. Η επένδυση ξύλου που έχει τοποθετηθεί σε αυτό το χώρο σε συνδυασμό με το υδάτινο στοιχείο οδηγούν τη σκέψη σε τροπικούς προορισμούς.

Η προσμονή της άφιξη μας στην Ηγουμενίτσα, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, μας ανταμείβει και με το παραπάνω . Η βασίλισσα φωταγωγημένη εντυπωσιάζει, όχι μόνο τους κατοίκους της “πύλης της Εγνατίας Οδού” αλλά κι εμάς τους ίδιους. Η ώρα είναι προχωρημένη και πρέπει να ξεκουραστούμε στις καμπίνες που έχουμε στη διάθεση μας. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε στην ευρυχωρία που διαθέτουν όλες σχεδόν οι καμπίνες του πλοίου, ανεξαρτήτως κλινών. Χαρακτηριστικά μια 2κλινη καμπίνα του IONIAN QUEEN, ισοδυναμεί με 2 2κλινες καμπίνες αντίστοιχου επιβατηγού πλοίου. Επίσης η καμπίνα διαθέτει όλα τα comfort που απαιτεί ένας επιβάτης για τις στιγμές χαλάρωσης του.

Ώρα άφιξης στο λιμάνι του Μπρίντιζι έχουμε στις 08:30.Λίγο πριν μπούμε στο λιμάνι και με χειμωνιάτικο καιρό αν και Ιούνιος, επιβιβάζεται στο πλοίο ο Ιταλός πλοηγός. Με κινήσεις ακριβείας πλαγιοδετούμε στο λιμάνι και αρχίζει η αποβίβαση επιβατών, Ι.Χ και φορτηγών. Μέσα στη σύντομη περιήγηση μας στον Ιταλικό Νότο , κρίνουμε σωστό να επισκεφτούμε και το ιδιόκτητο Τerminal που διαθέτει η ENDEAVOR LINES, στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Διώροφο κτίριο που περιλαμβάνει στο εσωτερικό του, χώρους όπως, το πρακτορείο της εταιρίας, εστιατόριο,internet corner, καφετέρια, κομμωτήριο κ.α. Έξυπνη και πρωτοποριακή κίνηση της ENDEAVOR LINES προς εξυπηρέτηση των επιβατών της.

Η ώρα της επιστροφής για τη πατρίδα κοντεύει και ο λοστρόμος κος Κονιδάρης Γεράσιμος και η ομάδα του, φροντίζουν για τη φόρτωση του πλοίου. Με μικρή ταχύτητα αποπλέουμε από το λιμάνι και χαράσσουμε πορεία προς την Ελλάδα.

Ώρα να επισκεφτούμε και τα “άδυτα” του πλοίου. Πορεία λοιπόν προς τα Deck 1 και 2, όπου και συναντάμε το Μηχανοστάσιο του πλοίου. Ο εκκωφαντικός θόρυβος από την εντατική λειτουργία των μηχανών μας οδηγεί γρήγορα στο control room, όπου και μας υποδέχονται, ο Α’ Μηχανικός κος Πετρόπουλος Κων/νος, ο Α/Β Μηχανικός κος Κατσαρός Φώτιος, ο Προιστ.Ηλεκτρολόγος κος Ζερβουδάκης Ιωάννης και η Γ’ Μηχανικός κα Μωραϊτη Βασιλική. Η απλότητα και η ζεστασιά με την οποία μας περιβάλλουν οι μηχανικοί μας, γρήγορα μας κάνει να νοιώσουμε άνετα. Ακολουθεί ξενάγηση μας από το Α’ Μηχανικό σε όλο το χώρο του Μηχανοστασίου. Η περιήγηση μας στο χώρο ολοκληρώνεται από την παράθεση κάποιων τεχνικών στοιχείων γύρω από το πλοίο. Έτσι η κατασκευή του ΙΟΝΙΑΝ QUEEN ολοκληρώθηκε στις 5/2/1988.Πρώτη του ονομασία το NEW AKASHIA. Έχει μήκος 192,91 μέτρα και πλάτος 29,40 μέτρα. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει με ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τους 21 κόμβους. Κινείται από 2 Diesel μηχανές PIELSTICK συνολικής ισχύος 26400PS και κατασκευής 1987.Διαθέτει 2 ηλεκτρογεννήτριες DAIHATSU DL-32, ισχύος 2300PS η κάθε μια και μια ηλεκτρογεννήτρια πάνω στον άξονα, η οποία υπάρχει σε λίγα πλοία. Με απλά λόγια μετατρέπει τα καυσαέρια σε ατμό, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να λειτουργούν οι άλλες δύο κατά την διάρκεια του ταξιδιού, κάνοντας έτσι τη βασίλισσα και οικολογική και οικονομική. Επίσης διαθέτει ένα bow κι ένα stern thruster.

Έχει νυχτώσει και είναι ώρα να ικανοποιήσουμε τις γαστρονομικές μας επιθυμίες. Πορεία προς το εστιατόριο του πλοίου όπου μας περιμένει ο Πλοίαρχος μαζί με τους Αξιωματικούς του. Το τραπέζι ξεκινάει να γεμίζει με υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες. Συνεχίζουμε με θαλασσινά πιάτα που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Ο Αρχιμάγειρας κος Μητσοβας έχει βάλει όλη τη μαεστρία του για να μας εντυπωσιάσει και τα καταφέρνει.

Μετά το δείπνο είναι ώρα να περπατήσουμε λίγο, γνωρίζοντας το Deck 7.Ξεκινώντας από τη πλώρη και αφήνοντας πίσω μας τη γέφυρα, συναντάμε τις 2 υπερπολυτελείς σουίτες του πλοίου, με τα ονόματα “Regent Suite” και “Bower Suite”.Kαι οι 2 σουίτες περιλαμβάνουν υπνοδωμάτιο, καθιστικό με TV ,ντους με WC ενώ διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα. Συνεχίζοντας προς τη πρύμη συναντάμε ευρύχωρες καμπίνες επιβατών. Να σημειώσουμε εδώ ότι το πλοίο διαθέτει 131 καμπίνες και 470 κλίνες. Στη μέση του Deck 7 βρίσκουμε τη Disco του πλοίου μαζί με το σαλόνι της. Τεράστιος χώρος με bar, αναμένει τις βραδινές ώρες τους επιβάτες, να χορέψουν, να πιουν το ποτό τους και γενικότερα να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Με την ευκαιρία καθίσαμε κι εμείς στη Disco και απολαύσαμε το ποτό μας ακούγοντας ευχάριστες μουσικές νότες. Το υπόλοιπο Deck το καταλαμβάνουν οι εξωτερικοί χώροι με πλούσια περατζάδα.

Την ήρεμη ατμόσφαιρα κοντά στη Κέρκυρα, αναστατώνει η ειδοποίηση από το VHF, ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να συμμετάσχουμε σε επιχείρηση διάσωσης ενός ακυβέρνητου μικρού σκάφους. Μέσα σε λίγη ώρα έχουμε φτάσει στο τόπο του γεγονότος .Τελικά όλα κυλάνε κατ ευχή κι έτσι συνεχίσουμε τη πορεία μας προς τη Πάτρα. Λίγο πριν αφεθούμε στα χέρια του Μορφέα αποφασίσουμε σαν γνήσιοι Έλληνες να επισκεφτούμε το Casino και να ποντάρουμε στη θεά τύχη. Ευρύχωρος χώρος με τραπέζια για ρουλέτα και black jack.Επίσης αρκετά μηχανήματα με τον γνωστό κουλοχέρη. Η τύχη έχει και τα όρια της, οπότε είναι ώρα ν αφήσουμε το τζόγο και να πάμε να ξεκουραστούμε.

Λίγο πριν φτάσουμε στη Πάτρα πίνουμε το καφεδάκι μας στο σαλόνι δίπλα από τη Reception.Ο καιρός βροχερός με δυνατό άνεμο αλλά με κινήσεις ακριβείας δένουμε στο ντόκο. Άλλο ένα ταξίδι-αφιέρωμα φτάνει στο τέλος του. Το υπό κυπριακής σημαίας “IONIAN QUEEN” κατάφερε και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Πραγματικό θηρίο!! Όνομα και πράγμα Βασίλισσα. Οι σκέψεις που είχαμε κάνει πριν από το ταξίδι ,τόσο για το εσωτερικό του πλοίου ,όσο και για τη πλεύση του στη θάλασσα, επαληθεύτηκαν κατά τη θετική μεριά. Mε την ευκαιρία, να ενημερώσουμε και τους φίλους οδηγούς φορτηγών οχημάτων , για το διαγωνισμό της ENDEAVOR LINES με δώρο ένα τράκτορα DAF XF105.Συμμετοχή στη κλήρωση έχει κάθε οδηγός φορτηγού οχήματος με την έκδοση φορτωτικής. Ο διαγωνισμός είναι μέχρι τις 18 Ιουλίου και η κλήρωση θα γίνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας,την Τριτη 21 Ιουλίου και ώρα 22:00.Όπως κάνουμε πάντα, να δώσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους μας βοήθησαν για την υλοποίηση του αφιερώματος αυτού και είναι οι:

Από την ENDEAVOR LINES,
Το κ.Μάνεση Ιωάννη, Διευθυντή Πωλήσεων

Από το IONIAN QUEEN
Τον κ.Σωτηρόπουλο Νικόλαο, Πλοίαρχο
Τον κ.Δάγλα Παναγιώτη ,Ύπαρχο
Τον κ.Πετρόπουλο Κων/νο, Α’ Μηχανικό
Τον κ.Πανδή Αλέξανδρο, Υποπλοίαρχο
Τον κ.Σταθά Κων/νο, Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ.Αγάθη Ανδρέα, Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ.Ντούνη Νικόλαο, Προϊστάμενο Οικονομικό
Τον κ.Γουδέλη Σπυρίδων, Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ.Μήτσοβα Αθανάσιο, Αρχιμάγειρα

Η συνήθεια μας να γράφουμε δυο λόγια μετά από κάθε μας ταξίδι-αφιέρωμα, δεν σταματά για κάποια μέλη του πληρώματος που μιλήσαμε λίγο παραπάνω μαζί τους, αν και όλοι είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν και να μας εξηγήσουν πράγματα για το πλοίο και το ταξίδι.
Καπετάν Νίκο δεν βρίσκουμε λόγια να σε ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία και το αληθινό ενδιαφέρον που έδειξες για την ομάδα του «Ελληνική Ακτοπλοΐα».’Ενας από τους ποιο παλιούς καπετάνιους στο λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο. Είναι τιμή μας που γνωρίσαμε εσένα και την άριστα δεμένη ομάδα σου που ταξιδεύει την Βασίλισσα. ’Οσο υπάρχουν καπετάνιοι σαν εσένα πιστεύουμε πως η ναυτιλία μας θα συνεχίσει να βγάζει νέους και καλούς αξιωματικούς.
Ύπαρχε να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ εσένα και των υπόλοιπων παιδιών της γέφυρας, του Αλέκου, του Κωστή και του Ανδρέα για όλα όσα κάνατε για μας αυτές τις δύο μέρες και για τις ωραίες συζητήσεις που κάναμε μαζί σας.
Μάστρο Κώστα η κάθοδος μας στην καρδιά της βασίλισσας ήταν για μας μια αξέχαστη εμπειρία. Η ξενάγηση που μας έκανες με τόση προθυμία και οι πληροφορίες που μας έδωσες μαζί με το επιτελείο σου, μας έκανε να νοιώσουμε την ζεστασιά των ανθρώπων και όχι των μηχανών. Σας ευχαριστούμε όλους σας.
Προϊστάμενε αρχιθαλαμηπόλε να ευχαριστήσουμε εσένα και όλα τα παιδιά του ξενοδοχειακού, που κάνατε τα πάντα για την καλύτερη διαμονή μας, αλλά και των υπολοίπων επιβατών όπως διαπιστώσαμε. Είδαμε ένα πλοίο πεντακάθαρο και προσεγμένο όπως αρμόζει σε μια βασίλισσα.
Σεφ για σένα δεν λέμε τίποτα, γιατί όπως λένε, όταν «τρώνε δεν μιλάνε» και στην περίπτωση την δική σου μιλάνε οι δημιουργίες σου γιατί πραγματικά όποιος τις δοκιμάζει μένει άφωνος. Τα πολύ καλά υλικά σε συνδυασμό με την τέχνη σου προσφέρουν στον επιβάτη το τέλειο αποτέλεσμα.
Προϊστάμενε οικονομικέ ήσουν για εμάς η «μηχανή» του «Ελληνική Ακτοπλοΐα».Σε όλο μας το ταξίδι-αφιέρωμα για την βασίλισσα, όσα ευχαριστώ και να πούμε θα είναι λίγα και δεν φτάνουν. Χαρά μας που σε γνωρίσαμε, μας σκλάβωσες με τον τρόπο σου, χαρακτήρας διαμάντι με όλη την σημασία της λέξης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Tις φωτογραφίες του αφιερώματος, μπορείτε να δείτε, πατώντας πάνω στις έντονες μπλε λέξεις που υπάρχουν διασκορπισμένες μέσα στο κείμενο.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες από το αφιέρωμα.