Συνεχίζοντας  την παρουσίαση ταξιδιωτικών γραφείων  και πρακτορείων, μέσα από την ενότητα που έχει φτιαχτεί ειδικά γι αυτό το σκοπό στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στο όμορφο νησί της Σίφνου και συναντάμε το ναυτικό πρακτορείο ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΞΥΔΗΣ.

alt

Με αφετηρία τον Γιώργο Ξύδη  και συνεχιστές, το γιο του Γιάννη και τον εγγονό του Γιώργο, το πρακτορείο συνεχίζει μέχρι τις ημέρες μας, να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους κατοίκους της Σίφνου. Θρύλοι των ελληνικών θαλασσών μας ,όπως τα επιβατηγά ΕΣΠΕΡΟΣ και ΜΙΑΟΥΛΗΣ, έχουν πρακτορευτεί από το συγκεκριμένο πρακτορείο. Αγαπημένα  βαπόρια που προσέγγιζαν το λιμάνι των Καμαρών, υπήρξαν πολλά, αλλά αυτό που θα μείνει για πάντα μέσα στη καρδιά τους, είναι το ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.

alt

Ο ταξιδιώτης σήμερα μπορεί να εξυπηρετηθεί, από το κεντρικό πρακτορείο που βρίσκεται στην Απολλωνία της Σίφνου και από το υποπρακτορείο, που βρίσκεται στο λιμάνι των Καμαρών.

alt

Συγκεκριμένα το πρόσφατα ανακαινισμένο πρακτορείο της Απολλωνίας, βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας του νησιού και σε σημείο οπου το καλοκαίρι, αποτελεί πολύβουο πέρασμα των ντόπιων και των επισκεπτών του νησιού.

alt

Το υποπρακτορείο βρίσκεται κοντά στο λιμεναρχείο Σίφνου και περιμένει τους ταξιδιώτες να εκδώσουν τα εισιτήρια τους  λίγα βήματα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

alt

Το πρακτορείο ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΥΔΗΣ αυτή τη στιγμή, αποτελεί το Κεντρικό Πρακτορείο των εταιρειών AEGEAN SPEED LINES (SPEEDRUNNER IV), ZANTE FERRIES (ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ)  και VENTOURIS SEA LINES (ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ).

alt

Βέβαια ο επιβάτης, μπορεί να εκδώσει εισιτήρια και για τις υπόλοιπες ακτοπλοικές εταιρίες, προγραμματίζοντας έτσι από τη Σίφνο, το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα. Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό παραμένει πάντα στη διάθεση του επιβάτη για να τον εξυπηρετήσει. Κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να γίνουν και Online μέσω της ιστοσελίδας http://www.xidis.com.gr. O επιβάτης μπορεί να επικοινωνήσει με το κεντρικό πρακτορείο, στο τηλέφωνο 22840 32373, ενώ με το πρακτορείο των Καμαρών, στα τηλέφωνα 22840-31895. Επίσης επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω email στο travel@xidis.com.gr., ή μέσω του κινητού  τηλεφώνου, στο νούμερο 6972077896.