Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Kαλαμάτα: «Masterplan» και ριζική αναμόρφωση του λιμανιού

Αύριο (Πέμπτη) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη στην Καλαμάτα των μηχανικών που εκπροσωπούν την κοινοπραξία η οποία ανέλαβε την επικαιροποίηση του προγραμματικού σχεδίου (masterplan) του λιμανιού της Καλαμάτας. Με το σχέδιο αυτό η δημοτική αρχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα επιδιώξει να ανοίξει το δρόμο για ριζικές παρεμβασεις και αλλαγές στο κιμάνι της πόλης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη πάρκου στον προλιμένα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, σε χθεσινή του συνέντευξη, τόνισε πως με το σχέδιο αυτό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα αποκτήσει τις μελέτες που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα στη ζώνη ευθύνης του. Στόχος είναι ν’ αλλάξει εντελώς η χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαμάτας, κάτι που αρχικά προϋποθέτει την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος».

Αρχικά ο κ. Βγενής αναφέρθηκε στην αναδόμηση του «χιλιομέτρου» και την ασφαλτόστρωση της προβλήτας όπου δένουν τα κρουαζερορόπλοια και τα μεγάλα σκάφη αναψυχής. Μάλιστα, για αυτό το λόγο πιστώθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας 124.000 ευρώ και ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα συντάξουν τη μελέτη και, αφού αυτή εγκριθεί, θα δημοπρατηθεί το έργο.

Σχετικά με τα σκάφη που βρίσκονται ακόμα στο λιμάνι, ο κ. Βγενής ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία εκποίησης του σκάφους Simone μέσω δημοπρασίας, ενώ τα άλλα δύο κατασχεμένα σκάφη, το Alamir Mustafa και το μεγάλο καΐκι, θα εκποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους επαγγελματίες που θέλουν να τους παραχωρηθεί χώρος στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καλαμάτας να σπεύσουν, αφού πρόκειται για μια γραφειοκρατική δουλειά που χρειάζεται χρόνο.
Κλείνοντας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε για τις θέσεις ελλιμενισμού. Όπως είπε, στο τέλος του μήνα θα υπάρξει ανακοίνωση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις για να αποκτήσουν θέσεις στο σημείο.

ert.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,032ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα