Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Κρήτη: Εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα το 2018

ερδίζει το στοίχημα της κρουαζιέρας που έβαλε στην αρχή της σεζόν το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα, το γεγονός ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή, το λιμάνι αποτελεί και προορισμό HOME – PORT για όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες στη Μεσόγειο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Μετά την ίδρυση του νέου σταθμού homeport, η εικόνα στο λιμάνι έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, ενώ γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για μεγαλύτερη ενίσχυση προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη σεζόν.

Εκτιμάται, παράλληλα ότι η ενίσχυση των υποδομών και οι νέες εγκαταστάσεις στις προβλήτες 4 και 5, έχουν δώσει εικόνα σημαντικής αναβάθμισης στο λιμάνι της πόλης

Όπως είπε ο κ. Φιλιππής το 2018 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Ηρακλείου, σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς υπολογίζεται να δέσουν καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν περισσότερα από 180 πλοία.

Εξάλλου, εκτός από την κρουαζιέρα, για τη θερινή περίοδο το λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενεί και τα δύο πλοία που εκτελούν δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τη Ραφήνα, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και προς την όμορφη Θεσσαλονίκη με ένα δρομολόγιο που είχε κοπεί για πολλά χρόνια και είχε ανάγκη ο τόπος.

Πολύ καλή η πορεία της κρουαζιέρας και στα Χανιά

Με το τέλος της φετινής περιόδου, αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. οι τουρίστες της μιας μέρας- οι επιβάτες κρουαζιέρας- που επισκέφθηκαν από το 2010 τα Χανιά.

Το λιμάνι της Σούδας αποτελεί έναν από τους σταθμούς κρουαζιέρας στα προγράμματα των εταιρειών και τα πλοία προσεγγίζουν τις πρωινές ώρες και να αναχωρούν αργά το απόγευμα. Πρόκειται για επισκέπτες που συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δαπανούν χρήματα στην πόλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιστρέφουν στην Κρήτη για διακοπές.

Φέτος, λόγω και κάποιων έκτακτων προσεγγίσεων πλοίων, ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας στη Σούδα αναμένεται να φτάσει τις 150.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρη Μπουντρογιάννη.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που αφορούν το 2019, στη Σούδα αναμένεται να φθάσουν 110 κρουαζιερόπλοια ενώ ο αριθμός των επιβατών θα προσεγγίσει τις 190.000. Ο κ. Μπουντρογιάννης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στη δημιουργία νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας, που θα καλύπτει 2.000 τετραγωνικά μέτρα.

Συνολικά από το 2010 έως και το 2017 επισκέφθηκαν τα Χανιά 835.772 επιβάτες κρουαζιέρας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι επιβάτες της κρουαζιέρας επισκέπτονται κυρίως την παλιά πόλη τη δημοτική αγορά και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πραγματοποιούν εκδρομές σε περιοχές όπως η Κνωσός και το Αρκάδι.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα