Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 16/7, στο λιμάνι του Πειραιά, τα επίσημα εγκαίνια του MYKONOS PALACE

Ντυμένο στα γιορτινά του, το Cruise Ferry MYKONOS PALACE υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους κοινόχρηστους χώρους του. Στην τελετή που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τους μοντέρνους και άνετους χώρους του και να απολαύσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες εν πλω που θα παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του πλοίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα, την τέλεση αγιασμού και ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων με την έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, κ. Σταμάτης Ράπτης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, βουλευτές Πειραιά, εκπρόσωποι Φορέων, Οργανισμών και Σωματείων, Πρόεδροι και μέλη των Κρητικών Σωματείων Αττικής, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., κα. Επίσης, εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Στελέχη και Αξιωματικοί των πλοίων της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, στην ομιλία του τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις Μινωικές Γραμμές, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα νέο πλοίο μόλις 16 ετών, ενισχύοντας την περεταίρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος της εταιρείας μας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι με το πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία»

Πρόκειται για ένα νέο πλοίο, αντάξιο της πόλης των Χανίων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ.), προσφέροντας υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια και άνεση.

Το Cruise Ferry ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ θα εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, σε 6 ώρες και 30 λεπτά, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.

Οι Μινωικές Γραμμές θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη εκδήλωση στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 και στο λιμάνι της Σούδας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ώστε να έχει τη δυνατότητα να το επισκεφθεί και να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του.

Από το Γραφείο Τύπου
των Μινωικών Γραμμών
16 Ιουλίου 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ H/S/F MYKONOS PALACE – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ,
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
Κύριοι Γενικέ Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Αρχηγέ και Κύριοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος,
Κύριοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων, Οργανισμών και Σωματείων
Κύριοι Πρόεδροι και μέλη των Κρητικών Σωματείων Αττικής

Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημένοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε σε αυτή μας την πρόσκληση και τιμάτε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της νέας επιχειρηματικής μας δραστηριότητας.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα νέο πλοίο μόλις 16 ετών.

Στόχος της εταιρείας μας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Με την αξιοπιστία, την εμπειρία και τα χρώματα των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ξεκίνησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 τα καθημερινά δρομολόγιά του, σε έξι ώρες μόνο, από το λιμάνι των Χανίων προς τον Πειραιά, το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του.

Το Cruise Ferry MYKONOS PALACE έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ., δυνατότητα μεταφοράς 1922 επιβατών, 104 φορτηγών αυτοκινήτων και 110 Ι.Χ. ή εναλλακτικά 821 Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Με τη δρομολόγησή του στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλλουμε με την πολύχρονη εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας, σε στεριά και θάλασσα, στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας.

 

Κύριε Υπουργέ,

Είναι μεγάλη τιμή για μας να σας έχουμε κοντά μας αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την εταιρεία μας.

Η στήριξη και η συμπαράσταση της Πολιτείας και εσάς προσωπικά σε επενδυτικά σχέδια, όπως το σημερινό, συμβάλλουν όχι μόνο στην αναβάθμιση της ελληνικής ακτοπλοΐας, αλλά και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ ενθαρρύνει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε!

Κυρίες και Κύριοι,

Επιτρέψτε μου τελειώνοντας, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που συνεχώς καταβάλουμε, με αποτέλεσμα σήμερα οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ να συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων στην ευρωπαϊκή επιβατηγό ναυτιλία.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα κοιτάνε πάντα μπροστά. Δεν θα ακολουθούν απλά τις εξελίξεις, θα πρωτοπορούν σε αυτές, επενδύοντας στο μέλλον προς όφελος της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ.

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,402ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα