Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Μαγνητικές πύλες και ακτίνες Χ στο λιμάνι της Πάτρας

Στην αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας στο νότιο λιμάνι της Πάτρας και στη βελτίωση των υποδομών στο βόρειο, στοχεύουν τα δύο έργα που ενέταξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο «επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020», με προϋπολογισμό άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, προβλέπεται η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού ελέγχου επιβατών και αποσκευών, συστήματος εποπτείας χερσαίου χώρου και συστήματος ελέγχου της βάσης οχημάτων σε δύο πύλες διέλευσης.

Ακόμη, θα εγκατασταθεί σύστημα εντοπισμού και ελέγχου πλωτών στόχων στο θαλάσσιο χώρο, αποτελούμενο από δύο ραντάρ με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πλήρη λειτουργία τους.

Στο ίδιο έργο προβλέπεται η δημιουργία περιβόλου περιπολίας μήκους 1.450 μέτρων, καθώς και ηλεκτρονική επιτήρηση, η οποία θα οριοθετείται με προκατασκευασμένα στοιχεία από τους υπόλοιπους χώρους του λιμανιού.

Το έργο στο βόρειο λιμάνι, περιλαμβάνει την ενίσχυση των υποδομών ασφαλείας για την προσέγγιση των πλοίων στο κρηπίδωμα, με την εγκατάσταση περισσότερων προσκρουστήρων, καθώς και εργασίες συντήρησης στο υπάρχον υπόστεγο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1970.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας «συνεργαστήκαμε πολύ στενά με τον πρόεδρο Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκο Κοντοέ, ώστε να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο λιμάνι της Πάτρας» και πρόσθεσε ότι «με αυτά τα δύο έργα, θα δώσουμε νέα πνοή, θα εξασφαλίσουμε τα στοιχεία που θα συμβάλουν στη θωράκιση του λιμανιού.

Μαζί με τον ΟΛΠΑ, αλλά και το Λιμεναρχείο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως το λιμάνι της Πάτρας θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια, με τις καλύτερες υποδομές και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου και επιτήρησης».

ape-mpe

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,425ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα