Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

MED TUGS : Με την «σφραγίδα» της «MED TUGS» η ναυαγαιρεσία του «ΝΕΑΡΧΟΣ» στην Σαντορίνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από προχθές, από την κοινοπραξία «Med Tugs», επιχείρηση αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου «Νέαρχος» που προσάραξε το περασμένο Σάββατο ανατολικά της νησίδας Νέα Καμένη, στην Σαντορίνη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο αριστερό μέρος της πλώρης του, καθώς και εισροή υδάτων στα διπύθμενα του.

Δύτες της κοινοπραξίας έλεγξαν την ζημιά και αποκατέστησαν το ρήγμα, επιτρέποντας έτσι στα στελέχη της κοινοπραξίας να σχεδιάσουν με ασφάλεια τόσο την ναυαγιαιρεσία του πλοίου.

Ας σημειωθεί ότι στο σκάφος υπήρχαν 13 μέλη πληρώματος, καθώς και πέντε επιβάτες οδηγοί οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Επίσης στο πλοίο υπάρχουν και πέντε βυτιοφόρα οχήματα τα οποία μεταφέρουν jet fuel.

Στο σημείο της προσάραξης έσπευσε άμεσα το ναυαγοσωστικό σκάφος «Karapiperis 18» της «Med Tugs» προκειμένου να υποστηρίξει το έργο των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενώ χθες η κοινοπραξία έστειλε στην Σαντορίνη άλλα δύο ναυαγοσωστικά της, ιπποδύναμης 4.000 ίππων το καθένα, ένα πλωτό γερανό και ένα ακόμη βοηθητικό σκάφος (Μπάριζα).

Η ισχυρή παρουσία της κοινοπραξίας στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ των άλλων, διασφαλίζει και την αποτελεσματική προστασία της Σαντορίνης από ένα πιθανό περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης. Η κοινοπραξία παράλληλα έχει ήδη σχεδιάσει την πλήρη αποκατάσταση του «Νέαρχος» και συγκεκριμένα:

  • Την στεγανοποίηση του ρήγματος.
  • Την ασφαλή μετάγγιση των καυσίμων του πλοίου.
  • Την ανάπτυξη πλωτών φραγμάτων για τον έλεγχο τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.
  • Την ασφαλή μεταφορά του σκάφους σε ασφαλές αγκυροβόλιο, και
  • Την ασφαλή απομάκρυνση των πέντε βυτιοφόρων με jet fuel που μεταφέρει.

Αυτή είναι η τρίτη ειδική αποστολή που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τα ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά σκάφη της κοινοπραξίας «Med Tugs» μέσα στον Οκτώβριο.

Οι δύο προηγούμενες επιχειρήσεις ναυαγαιρεσίας αφορούσαν η πρώτη το, πλήρους φορτίου, φορτηγό πλοίο «Hercules» ναυπηγήσεως του 2006 και ένα σκάφος αναψυχής στην Μύκονο.

Όπως είναι ήδη γνωστό στην κοινοπραξία «Med Tugs» συμμετέχουν οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage.

Η «Med Tugs», είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες ναυαγαιρεσίας στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου. Διαχειρίζεται περισσότερα από 30 σκάφη ειδικών τύπων μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου αυτού αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι τέσσερις εταιρίες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, καθώς επίσης διαθέτουν και ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά.

Τα σκάφη της κοινοπραξίας «Med Tugs» μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα όπου κληθούν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την Μεσόγειο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη και κυρίως άμεση πρόσβαση στους πραγματικούς χειριστές ενός συμβάντος μέσα απο ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και για το κόστος των όποιων εργασιών.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
653ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα