Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ (BLUE STAR ITHAKI)

BLUE STAR ITHAKI
Το ΙΘΑΚΗ όλων μας… 

Όπως είχαμε αναφέρει τον Ιούνιο του 2013 στο αφιέρωμα που είχαμε πραγματοποιήσει για τα 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας του BLUE STAR ITHAKI στην Ελλάδα, το πλοίο αν είχε την δυνατότητα να «μιλήσει», θα μας έλεγε πολλά. Η προσφορά του στις ελληνικές θάλασσες  είναι μεγάλη, έχοντας γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Ελληνικής Ακτοπλοΐας. Από το τιμόνι του έχουν περάσει μερικά από τα καλύτερα ονόματα της ακτοπλοΐας μας, όπως ο Cpt Γιάννης Πασχάλης , ο Cpt Σπύρος Μαντζουράτος , ο Cpt Δημήτρης Διονυσάτος , ο Cpt Κυριάκος Χωριανόπουλος , ο Cpt Δημήτρης Παούρης , ο Cpt Αντώνης Βεντούρης , ο Cpt Σπύρος Πεφάνης , ο Cpt Hλίας Βερβενιώτης , ο Cpt Αγάπιος Παριανός και ο Cpt Μακάριος Λύρας. Έχει φωνάξει «ΠΑΡΩΝ» σε πολλά από τα λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδας…με αφετηρία τον Πειραιά ή τη Ραφήνα…στη Σύρο , στην Άνδρο , στην Τήνο , στη Μύκονο , στον Εύδηλο , στο Καρλόβασι , στο Βαθύ , στην Πάρο , στη Νάξο , στην Ίο , στη Σαντορίνη , στην Ηρακλειά , στη Σχοινούσα , στα Κουφονήσια , στα Κατάπολα , στο Λαύριο (για αποβίβαση ασθενή)…και ποιος ξέρει που αλλού θα ακουμπήσει τους καταπέλτες του…!!!Το…κοντέρ του έχει γράψει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μίλια στο Αιγαίο μας , προσφέροντας υπηρεσίες και βοήθεια όπου παρέστη ανάγκη.

Φεβρουάριος 2014 και το BLUE STAR ITHAKI καλείται να προσφέρει για ακόμη μία φορά τις υπηρεσίες του στους κατοίκους του Ανατολικού Αιγαίου. Για δύο δρομολόγια, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου θα προεκτείνει για το δρομολόγιο του από Πειραιά για Σύρο –Τήνο – Μύκονο και θα προσεγγίσει τα λιμάνια του Ευδήλου στην Ικαρία και του Καρλοβασίου στην Σάμο. Είναι άλλη μία έκτακτη  δρομολόγηση του πλοίου για να εξυπηρετηθούν τα δύο αυτά νησιά , μέχρι ν’ αποκατασταθεί η θαλάσσια συγκοινωνία τους  με το λιμάνι του Πειραιά. Εμείς συνεχίζοντας την παρουσίαση των πλοίων της ακτοπλοΐας μας , το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και ταξιδέψαμε μαζί του παρουσιάζοντας τόσο τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς του χώρους , όσο και το χρονικό του δρομολογίου του.

Είναι πρωινό του Σαββάτου-υποδεχόμενοι τον Φεβρουάριο-και βρισκόμαστε στο γνώριμο και πολύβουο λιμάνι του Πειραιά. Στην γωνία των λεμονάδικων βρίσκεται δεμένο το BLUE STAR ITHAKI για να μας ταξιδέψει μέχρι το νησί του Ίκαρου και του Πυθαγόρα. Η κίνηση στα εκδοτήρια των εισιτηρίων αλλά και μπροστά από τον καταπέλτη είναι αυξημένη , αφού το πλοίο έχει να εξυπηρετήσει οχήματα και επιβάτες για πέντε προορισμούς. Γύρω στις  07:00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και περιμένουμε την ώρα για να αναχωρήσουμε. Ο κόσμος στα σαλόνια του πλοίου διαρκώς αυξάνεται με τους κατοίκους της Συροτηνομυκονίας από την μια , να είναι στο γνώριμο για αυτούς περιβάλλον και με τους κατοίκους της Ικαροσαμίας να το γνωρίζουν από κοντά και να το περιεργάζονται . Μετά από μία σύντομη περιήγηση στα εξωτερικά καταστρώματα , οδηγούμαστε στην Γέφυρα του πλοίου για να παρακολουθήσουμε από εκεί την αναχώρηση μας. Εκεί μας υποδέχεται ο Πλοίαρχος του BLUE STAR ITHAKI Cpt Ηλίας Βερβενιώτης , ο οποίος μας καλωσορίζει στο πλοίο. Τα λόγια και οι αναφορές για τον Cpt Ηλία είναι περιττά , αφού οι συνάδελφοι του αλλά και ο κόσμος που τον έχει γνωρίσει από κοντά , έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια τόσο για τον χαρακτήρα του , όσο και για τις ικανότητες και τις δεξιότητες που τον διακατέχουν.

Στις 07:30 ακριβώς η φόρτωση έχει ολοκληρωθεί κι έχοντας πάρει την άδεια του Piraeus Traffic , αποπλέουμε για το ταξίδι μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχει στείλει η Ε.Μ.Υ. ο καιρός που θα συναντήσουμε μέχρι και την Μύκονο, δεν θα είναι ιδιαίτερα καλός με την ένταση των ανέμων να πνέουν στα 8 beaufort. Βγαίνοντας από τα φανάρια του Πειραιά ο καιρός αρχίζει να φρεσκάρει. Στην Γέφυρα παρευρίσκεται όλο το team των Αξιωματικών όπου εκτός από τον Cpt Ηλία , απαρτίζεται από τον Ύπαρχο Cpt Ματθαίο Παλαμάρη , τους Υποπλοίαρχους Cpt Γιώργο Βαζούρα και Cpt Γιώργο Συρίγο, τον Ανθυποπλοίαρχο Cpt Μανώλη Μωραΐτη και τους Δόκιμους Πλοίαρχους Παναγιώτη Αλαγκιοζίδη και Χριστίνα Ευσταθιάδου.  Ο κυματισμός όσο προχωρούμε γίνεται εντονότερος κι έτσι εμείς θα παρεκκλίνουμε από την πορεία μας για την Σύρο, παραπλέοντας σε κοντινή απόσταση τη Ν. Γυάρο , με σκοπό να μην ταλαιπωρήσουμε περισσότερο τους επιβάτες.

Η ώρα περνάει και κατά τις 11:30 βρισκόμαστε δίπλα από τον Άγιο Δημήτριο της Σύρου , όπου με σφυρίγματα αποδίδονται οι παραδοσιακές τιμές κι έτσι ετοιμαζόμαστε για τον κατάπλου μας στην όμορφη Ερμούπολη της Σύρου. Από την Σύρο μέχρι την Τήνο μαθαίνουμε πως θα έχουμε την χαρά να συνταξιδέψουμε μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου , Τήνου , Άνδρου , Κέας , Μυκόνου , Μήλου , Σερίφου , Σίφνου , Κιμώλου , Κύθνου , Φολεγάνδρου και Σικίνου , Σεβασμιότατο κ. Δωρόθεο Β’ τον οποίο θα έχουμε μαζί μας και στο ταξίδι της επιστροφής από την Τήνο μέχρι τον Πειραιά. Λόγω του πλήθους των νησιών που ανήκουν σε αυτή την Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος χρησιμοποιεί συχνά το πλοίο της γραμμής κι έτσι του ζητάμε – δράττοντας της ευκαιρίας – να μας πει δυο λόγια για το BLUE STAR ITHAKI.

Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό μας…το νησί της Μεγαλόχαρης , την Τήνο. Ο καιρός συνεχίζει να έχει «κέφια»…το BLUE STAR ITHAKI βρίσκεται στο στοιχείο του. Άφιξη στην Τήνο μετά από 35 λεπτά ταυτόχρονα με το ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. και ολιγόλεπτη παραμονή κι εδώ μέχρι να ολοκληρωθεί η φορτοεκφόρτωση.

Δέκα λεπτά πριν τις 13:00 , παίρνουμε καταπέλτη και κατευθυνόμαστε προς τη Μύκονο. Μισή ώρα αργότερα και παραπλέοντας τις ακτές της Τήνου και της Μυκόνου , φτάνουμε στο νέο λιμάνι του νησιού , στον Τούρλο. Η κίνηση στο νέο λιμάνι είναι ασύγκριτα πιο υποτονική σε σχέση με το καλοκαίρι , όπου γίνεται το αδιαχώρητο από κρουαζιερόπλοια και από πλοία της γραμμής.

Στις 13:40 αφήνουμε πίσω την Μύκονο και λόγω των καιρικών συνθηκών πλέουμε προς το Στενό Μυκόνου – Δήλου , για να περάσουμε Νότια της Μυκόνου και να φτάσουμε στον Εύδηλο. Οι εικόνες  που έχουμε αποτυπώσει από το μέχρι τώρα ταξίδι μας , είναι ξεχωριστές και σίγουρα αυτές θα είναι θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό. Στις 16:15 φτάνουμε στον Εύδηλο της Ικαρίας. Κάτοικοι και πλήρωμα δίνουν αγώνα για να επιβάλουν τάξη στο κομφούζιο που δημιουργείται κατά την φορτοεκφόρτωση , λόγω της στενότητας του χώρου στην προβλήτα. Γύρω από το πλοίο διακρίνουμε και αρκετούς από τους κατοίκους , που έχουν έρθει για να ξαναϋποδεχθούν το πλοίο και να θαυμάσουν το BLUE STAR ITHAKI από κοντά. Κατά τις 16:45 αφήνουμε πίσω μας την Ικαρία και χαράσσουμε πορεία προς τον τελευταίο μας προορισμό, που είναι το Καρλόβασι της Σάμου. Ο καιρός όπως μας είχε ενημερώσει η Ε.Μ.Υ. έχει βελτιωθεί κάπως…κι έτσι , ευκαιρίας δοθείσης , βγαίνουμε στα εξωτερικά καταστρώματα για να απολαύσουμε την θαλασσινή αύρα.

Στις 17:40 ακριβώς και μετά από ένα ταξίδι 10 ωρών από τον απόπλου μας από το λιμάνι του Πειραιά, φτάνουμε στο Καρλόβασι. Αρχικά δένουμε στην παλαιά προβλήτα για να αποβιβάσουμε επιβάτες και οχήματα. Λόγω της διανυκτέρευσης μας στο Καρλόβασι μέχρι τις 09:45 της Κυριακής , ζητάμε και παίρνουμε άδεια για να πλαγιοδετήσουμε στο νέο λιμάνι , όπως και πράττουμε. Το πρώτο σκέλος του ταξιδιού μας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία κι εμείς ετοιμαζόμαστε για μία σύντομη βόλτα στο καταπράσινο Καρλόβασι.

Την επόμενη ημέρα και πριν από την προγραμματισμένη μας μεθόρμιση στις 08:00 , αποφασίζουμε να ξυπνήσουμε νωρίτερα και να κάνουμε μία ξενάγηση στο εσωτερικό του πλοίου. Ιδανική ώρα αφού το πλοίο είναι άδειο και μπορεί η ξενάγηση να γίνει πιο άνετη. Η περιήγηση μας ξεκινά από τους καταπέλτες του πλοίου. Το BLUE STAR ITHAKI διαθέτει 6 καταπέλτες , έναν πρυμναίο κεντρικό για την επιβίβαση και αποβίβαση Ι.Χ και φορτηγών , 2 πρυμναίους πλευρικούς επιβατών εκατέρωθεν του κεντρικού καταπέλτη , έναν πρωραίο καταπέλτη οχημάτων και δύο πλευρικούς στην πλώρη για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών. Εισερχόμενοι από τον κεντρικό καταπέλτη βρισκόμαστε στο Deck 3 όπου σε συνδυασμό με το Deck 5 , συνθέτουν τα garage του BLUE STAR ITHAKI. Το πλοίο συνολικά διαθέτει 330 μέτρα φόρτωσης , ενώ μπορεί να μεταφέρει  33-37 φορτηγά οχήματα μικτών διαστάσεων. Η πρόσβαση στο garage του Deck 5, γίνεται από ράμπα που βρίσκεται στην μέση και στο αριστερό μέρος του Deck 3. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και το visor που έχει το πλοίο στην πλώρη και του οποίου η χρήση είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό με προοπτική για χρήση σε λιμάνια με αντίστοιχες ευκολίες.

Χρησιμοποιώντας το αριστερό κλιμακοστάσιο φτάνουμε στο Deck 6, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος κοινόχρηστο κατάστρωμα. Ξεκινώντας από την πρύμη και ακολουθώντας τους διαδρόμους , θα ξεναγηθούμε στον χώρο αυτό. Στο πίσω μέρος του Deck 6, συναντάμε το Self Service – Goody’s του πλοίου μαζί με το πρυμναίο bar. Ένας ενιαίος χώρος με τραπεζοκαθίσματα για αυτούς που θέλουν ένα γρήγορο γέυμα ή θέλουν να πιούν τον καφέ τους. Στην συνέχεια της ξενάγησης μας, συναντάμε μέρος των αεροπορικών καθισμάτων με ονομασία ΑΚ1 ή Yacht Club και τον διάδρομο με τις πολυθρόνες. Συνεχίζοντας , στο δεξί μας χέρι συναντάμε την Reception του πλοίου μαζί με το Λογιστήριο. Εδώ οι επιβάτες (1006 άτομα πρωτόκολλο το χειμώνα-1371 άτομα πρωτόκολλο το καλοκαίρι) μπορούν με την βοήθεια του Προϊστάμενου Οικονομικού κ. Νίκου Στάϊκου μαζί με το επιτελείο του και του Προϊστάμενου Αρχιθαλαμηπόλου κ. Στέλιου Κουρκούλη μαζί με το επιτελείο του , να εξυπηρετηθούν σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους και τις δραστηριότητές τους στο πλοίο. Στο πλωριό τμήμα του καταστρώματος βρίσκουμε το σαλόνι και το bar της οικονομικής θέσης και το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης με την ονομασία ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Άνετος χώρος  με καλόγουστα επιλεγμένους  χρωματισμούς είναι στην διάθεση των επιβατών. Επίσης , στο μπροστινό μέρος του σαλονιού της διακεκριμένης θέσης , υπάρχουν μεγάλα παράθυρα με άπλετη θέα προς την πλώρη του πλοίου. Συνεχίζοντας την περιήγηση μας και ακολουθώντας την κυκλική μας πορεία συναντάμε το κατάστημα του πλοίου με ρούχα , αξεσουάρ , αρώματα και διάφορα άλλα είδη δώρων. Στην συνέχεια , συναντάμε άλλον έναν διάδρομο με πολυθρόνες και τα υπόλοιπα αεροπορικά καθίσματα με την ονομασία ΑΚ2. Στους χώρους του Deck 6 , θα πρέπει να προσθέσουμε και το πρυμνιό εξωτερικό κατάστρωμα που υπάρχει.

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο πιο πάνω , συναντάμε το Deck 7. Ξεκινώντας από την πρύμη συναντάμε το μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό κατάστρωμα με τις τεράστιες LCD τηλεοράσεις και το bar τα οποία μαζί με τα πλαϊνά εξωτερικά καταστρώματα αποτελούν και τους μοναδικούς κοινόχρηστους χώρους του καταστρώματος αυτού. Όλο το υπόλοιπο Deck 7 μέχρι και την πλώρη καταλαμβάνεται από τους χώρους ενδιαίτησης , τις καμπίνες του πληρώματος , την καμπίνα για Α.Μ.Ε.Α. και το αναρρωτήριο.

To Deck 8 αποτελεί το τελευταίο κατάστρωμα του πλοίου διαθέτοντας δύο τμήματα, την Γέφυρα του πλοίου και το ελικοδρόμιο. Στο πιλοτήριο του BLUE STAR ITHAKI ο Πλοίαρχος και οι Αξιωματικοί έχουν στην διάθεση τους πλήθος ευκολιών και σύγχρονων τεχνολογιών για την ασφαλή πλεύση και τους χειρισμούς πρόσδεσης του πλοίου στα λιμάνια. Οι βαρδιόλες με τα αντίστοιχα χειριστήρια αποτελούν την συνέχεια του κεντρικού χώρου με την τιμονιέρα , τα ραντάρ και τα υπόλοιπα υπολογιστικά συστήματα. Θηραιοί και βραβεία που έχουν απονεμηθεί στο πλοίο , κοσμούν τους χώρους της Γέφυρας.

Ο ήλιος έχει ήδη αρχίσει να ανατέλει…εμείς θα πρέπει να επισκεφτούμε την «καρδιά» του πλοίου που δεν είναι άλλος χώρος από το Mηχανοστάσιο…Mηχανοστάσιο πέντε αστέρων θα λέγαμε !!! Εδώ , μας υποδέχεται ο Α’ Μηχανικός του BLUE STAR ITHAKI κ. Γεράσιμος Κόκκαλης μαζί με το επιτελείο του. Τα πάντα δουλεύουν στην εντέλεια , με την τάξη και την καθαριότητα να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στον χώρο. Με την ευκαιρία της επίσκεψης μας στο Μηχανοστάσιο, παραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου.

Το BLUE STAR ITHAKI ναυπηγήθηκε το έτος 2000 στα Ναυπηγεία της DAEWOO HEAVY INDUSTRIES LTD στην Κορέα. Έχει κωδικό κλήσης  SXWF και IMO Νο 9203916. Το μήκος του φτάνει τα 123,8 m , το πλάτος του τα 18,9 m , ενώ το έμφορτο βύθισμά του είναι 5,10 m. Κινείται από 4 μηχανές WÄRTSILÄ W9L32, ισχύος 4150KW η κάθε μία. Επίσης, διαθέτει 3 ηλεκτρογεννήτριες WÄRTSILÄ 6L2 , 990KW η κάθε μία. Για τους ελιγμούς του στα λιμάνια διαθέτει ένα bow thruster ισχύος 1000 KW, ενώ η ταχύτητά του φτάνει τους 24 κόμβους. Αποτελεί τη βάση της ναυπήγησης των BLUE STAR PAROS και BLUE STAR NAXOS, όπου τον Μάϊο του 2012 γιορτάσαμε με σχετικό αφιέρωμα, τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας τους στην χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε σ’ εκείνο το αφιέρωμα, τα BSP και BSN αποτέλεσαν την εξέλιξη του BLUE STAR ITHAKI. Βέβαια, το BLUE STAR ITHAKI είναι πιο γρήγορο κατά περίπου μισό κόμβο από τα «αδελφά» του , πιο ελαφρύ , λίγο πιο ευέλικτο αλλά με μικρότερες σε ιπποδύναμη μηχανές. Το 2006 υπέστη μετασκευή στα ανοιχτά καταστρώματα του στην πρύμνη , άλλαξε η μορφή της τσιμινιέρας του , προστέθηκαν καμπίνες πληρώματος ενώ άλλαξε και το εσωτερικό του σε αρκετά σημεία.

Η ώρα όμως έχει περάσει κι έχουμε ήδη μεθορμίσει στο παλαιό λιμάνι για την φόρτωση. Στις 09:45 αποχαιρετούμε το Καρλόβασι σφυρίζοντας και ακολουθούμε το δρομολόγιο για Εύδηλο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο με τελικό μας προορισμό τον Πειραιά. Κατά την έξοδο μας από το λιμάνι, συναντάμε το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο από Σάμο για Ικαρία και Φούρνους και ανταλλάσουμε αποχαιρετιστήριους συριγμούς.

Στις 11:15 εισερχόμαστε στο λιμάνι του Ευδήλου για να πάρουμε επιβάτες και οχήματα που έχουν ως προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Όπως στο Καρλόβασι έτσι κι εδώ , οι κάτοικοι του νησιού δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν πλοίο και πλήρωμα για την βοήθεια που προσέφεραν με τις δύο προσεγγίσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Μέχρι τον Πειραιά θ’ ακολουθήσουν οι προσεγγίσεις του καθιερωμένου καθημερινού δρομολογίου του BLUE STAR ITHAKI , στο λιμάνι της Μυκόνου (14:00) , στο λιμάνι της Τήνου (14:50) και στο λιμάνι της Ερμούπολης (15:35) . Οι άνεμοι που έπνεαν κατά το χθεσινό μας ταξίδι έχουν κοπάσει κι έτσι μέχρι τον Πειραιά ταξιδεύουμε με καλές συνθήκες. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, από την Σύρο μέχρι τον Πειραιά, βρίσκουμε την ευκαιρία και ρωτάμε τον Cpt Ηλία για το BLUE STAR ITHAKI και τα παραλειπόμενα από τα δύο ταξίδια του πλοίου στην Ικαροσαμία. Ελάχιστα λεπτά πριν τις 19:55 περνάμε τα φανάρια του Πειραιά και με αριστερή στροφή δένουμε στην γωνία των λεμονάδικων.

Άλλο ένα ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του. Είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με το BLUE STAR ITHAKI σε ένα δρομολόγιο με αυξημένες απαιτήσεις που απ’ ότι φάνηκε , δεν δυσκόλεψε καθόλου τόσο το πλοίο όσο και το πλήρωμα. Όλα κύλησαν ομαλά , με τους κατοίκους της Ικαρίας και της Σάμου να φτάνουν στον προορισμό τους την προγραμματισμένη ώρα με άνεση και ταχύτητα. Η ευγνωμοσύνη φάνηκε στα πρόσωπα τους κι αυτή εκδηλώθηκε κατά τον αποχαιρετισμό του πλοίου στον Εύδηλο και στο Καρλόβασι. Για άλλη μία φορά το BLUE STAR ITHAKI – πλοίο και πλήρωμα – τα κατάφερε περίφημα , λαμβάνοντας  τα εύσημα και τα ευμενή σχόλια , αποδεικνύοντας πως είναι ένα πλοίο που απευθύνεται σε όλους τους νησιώτες και για όλους τους προορισμούς…είναι το ΙΘΑΚΗ όλων μας !!!

Κλείνοντας , να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν στην υλοποίηση της παρουσίασης μας και είναι :

Από την BLUE STAR FERRIES
Τον κ. Διονύσιο Θεοδωράτο , Εμπορικό Διευθυντή Γραμμών Εσωτερικού
Την κ.Χριστίνα Γρηγορά , Διευθύντρια Marketing
Τους κατά τόπους πράκτορες

Από το BLUE STAR ITHAKI
Τον κ. Βερβενιώτη Ηλία , Πλοίαρχο
Τον κ. Παλαμάρη Ματθαίο , Ύπαρχο
Τον κ. Βαζούρα Γεώργιο , Υποπλοίαρχο
Τον κ. Συρίγο Γεώργιο , Υποπλοίαρχο
Τον κ. Μωραίτη Εμμανουήλ , Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ. Κόκκαλη Γεράσιμο , Α’ Μηχανικό
Τον κ. Στάϊκο Νικόλαο , Προιστ.Οικονομικό
Τον κ. Κουρκούλη Στυλιανό , Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ. Παναγιωτόπουλο Σωτήριο , Μάγειρα
Τον κ. Μελά Μιχαήλ , Ναύκληρο

Για να δείτε τις φωτογραφίες του αφιερώματος πατήστε πάνω στα μπλέ γράμματα.Όλες τις φωτογραφίες από το ταξίδι-αφιέρωμα μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,033ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα