Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Νέα RoRo Vessels που τροφοδοτούνται με LNG, για την Wallenius-SOL, σχεδιασμένα από την KNUD E. HANSEN

Η KNUD E HANSEN σχεδίασε την πρώτη γενιά πλοίων RoRo, που τροφοδοτούνται με LNG, για λογαριασμό της νεοσυσταθείσας σουηδικής εταιρείας Wallenius-SOL. Μέχρι και τέσσερα σκάφη έχουν παραγγελθεί ήδη στην Yantai CIMC Raffles Offshore Ltd. της Κίνας, για την οποία η KNUD E. HANSEN θα παράσχει την μηχανολογική υποστήριξη, για την κατασκευή και την έγκριση που πρέπει να πάρουν τα πλοία από τους αρμόδιους νηογνώμονες.

Αυτή είναι η 4η σειρά των πολύ μεγάλων RoRo που σχεδίασε η KNUD E. HANSEN, από το 2016, με αποτέλεσμα περισσότερα από 20 πλοία να έχουν προγραμματιστεί για κατασκευή  τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, η KNUD E. HANSEN συνεργάστηκε στενά με την Wallenius-SOL, για να βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό και τις λειτουργικές απαιτήσεις της WalleniusSOL.

Τα πλοία κατηγορίας 1A Super ice-classed,  θα έχουν μήκος περίπου 242m και χωρητικότητα 27.000t, καθιστώντας τα έτσι τα μεγαλύτερα πλοία σε αυτή την κλάση. Τα πλοία θα είναι τα πρώτα Mega RoRo στον κόσμο που κινούνται με κινητήρες που τροφοδοτούνται με LNG, εξαλείφοντας έτσι τις εκπομπές σωματιδίων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,729ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
637ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα