Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

NEPTUNE ETHOS: Το 19ο μέλος της οικογένειας της NEPTUNE LINES που θα μπορεί να μεταφέρει 4900 οχήματα

Μέσα σε λίγους μήνες η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Neptune Lines έχει παραλάβει 5 νέα πλοία που μπορούν να μεταφέρουν συνολικά 24.600 αυτοκίνητα.

Σημαντική ενίσχυση έχει λάβει τους τελευταίους μήνες ο στόλος της ναυτιλιακής εταιρεία Neptune Lines, η οποία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διαχειρίζεται pure car carriers, πλοία δηλαδή που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μεταφορά αυτοκινήτων και οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Neptune Lines, συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόσφατα παρελήφθη το Neptune Ethos, ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων με ελληνική σημαία. Έχει μεταφορική ικανότητα 4.900 αυτοκινήτων και έτος κατασκευής το 2011.

«Με αίσθημα εξέλιξης και πίστη στο εταιρικό μας όραμα, καλωσορίζω στην οικογένειά μας το Neptune Ethos! Εύχομαι καλές θάλασσες στο 19ο μέλος του στόλου μας, το οποίο φέρει την ελληνική σημαία!», ανέφερε μέσω δημοσίευσής της η Μελίνα Τραυλού.

Το επιβλητικό πλοίο Neptune Ethos, δεν είναι η μοναδική πρόσφατη προσθήκη στόλο της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, με έτος ίδρυσης το 1973 από τον Νικόλαο Τραυλό. Το Neptune Ethos αποτελεί την 5η κατά σειρά προσθήκη από τον Μάιο, μέχρι σήμερα.

Η αρχή έγινε στις 24 Μαΐου, όταν η εταιρεία καλωσόρισε το Neptune Phos, μεταφορικής ικανότητας 3.900 οχημάτων. Ναυπηγήθηκε το 2009 με τη σημαία της Μάλτας, έχει βύθισμα 8,7 μ. και το ολικό μήκος και πλάτος του είναι 168 και 28 μέτρα αντίστοιχα.

Ακολούθησε, την 1η Ιουνίου, το Neptune Kallos, μεταφορικής ικανότητας 3.900 οχημάτων, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 2010, επίσης, με σημαία της Μάλτας. Το ολικό μήκος του είναι 168 μέτρα και το πλάτος του ανέρχεται στα 28 μέτρα.

Σημαντική στιγμή για την εταιρεία ήταν η παραλαβή του ολοκαίνουργιου πλοίου Neptune Barcelona, μεταφορικής ικανότητας 7.000 οχημάτων, στο πλαίσιο εκδήλωσης στις 12 Ιουλίου σε ναυπηγείο της Ριέκα, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Κροάτη Πρωθυπουργού, Andrej Plenković, και Υπουργού Οικονομικών και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Davor Filipovic, όπως και του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Neptune Barcelona σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την 3.Maj, μία ευρωπαϊκή ναυπηγική εταιρεία με πλούσιο παρελθόν στην κατασκευή πλοίων, συμπεριλαμβανομένων car carriers που συμμορφώνονται με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας.

Με μήκος 200 μέτρα, το Neptune Barcelona είναι το μεγαλύτερο πλοίο της Neptune Lines, όντας ικανό να μεταφέρει έως και 7.000 επιβατικά αυτοκίνητα. Το πλοίο υιοθετεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και φέρει ελαφριά υλικά καταστρώματος για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σύντομα θα φέρει την ελληνική σημαία.

Ακολούθησε, στις 21 Ιουλίου, το ελληνικής σημαίας Neptune Tharros, μεταφορικής ικανότητας 4.900 οχημάτων, και αποτελεί αδελφό πλοίο του Neptune Ethos, έχοντας έτος κατασκευής το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις πρόσφατες αυτές προσθήκες πλοίων, ο στόλος της Neptune Lines αριθμεί πλέον 19 πλοία, ενισχύοντας έτσι τη παροχή υπηρεσιών της.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,649ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα