Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο.Λ.Ε: Κορυφαία προτεραιότητα η ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και η προστασία του περιβάλλοντος

Η ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΕ κ. Απόστολο Καμαρινάκη.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ βρίσκεται σε συνεχή και άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Αστυνομικό Τμήμα, Αρχή Ασφαλείας Λιμένα) εφαρμόζοντας ακόμα πιο ενδελεχώς τις προβλεπόμενες διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφάλειας Λιμένων & Πλοίων ISPS (ISPS code), που διασφαλίζουν ασφαλές περιβάλλον στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις της Ελευσίνας.

Διευκρινίζεται ότι ο κώδικας ISPS αποτελεί τον βασικό πυλώνα ασφάλειας στη ναυτιλία, καθώς υποχρεώνει τα πλοία διεθνών πλόων και τις λιμενικές εγκαταστάσεις που τα εξυπηρετούν να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν σκόπιμες έκνομες δραστηριότητες και αξιόποινες πράξεις. Ο κώδικας ISPS εφαρμόζεται σύμφωνα με τις πρόσθετες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Κανονισμός ΕΚ 725/2004) και το Εθνικό Πρόγραμμα Εφαρμογής (Νόμος 3622/2007 όπως ισχύει).

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,546ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα