Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη -Σποράδες χαρακτηρίστηκε άγονη γραμμή και η επιδότηση θα φτάσει τα 3,8 εκ. ευρώ

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης φέρεται να ενέκρινε την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και το ακτοπλοϊκό  δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σποράδες θα χαρακτηριστεί «άγονης γραμμής» προκειμένου να υπάρξει επιδότηση και ως εκ τούτου ενδιαφέρον από πλοιοκτήτες για να διαθέσουν πλοία στη γραμμή. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον για τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να συνδεθούν Θεσσαλονίκη και Σποράδες με ταχύπλοο για τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, η επιδότηση θα είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Η επιδότηση για τους χειμερινούς μήνες με τρια δρομολόγια την εβδομάδα και με συμβατικό πλοίο θα είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γ.Γ. του Υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου, που μετά τις συναντήσεις που είχαμε ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχαμε αυτή τη θετική εξέλιξη που εγγυάται την εύκολη και οικονομική  μετακίνηση των κατοίκων των νησιών μας  και παράλληλα θέτει νέες προοπτικές για την  τουριστική ανάπτυξη τους» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός. Όπως διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης, ανάλογα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, πρόκειται να ξεκινήσουν να εκτελούνται για πρώτη φορά από φέτος το καλοκαίρι:

– είτε 3  δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,  με συμβατικό πλοίο και επιδότηση 3,8 εκατ. ευρώ

-είτε 4 δρομολόγια με ταχύπλοο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, με επιδότηση 2 εκατ. ευρώ

Για πρώτη φορά οι Σποράδες μπαίνουν  στα δρομολόγια της άγονης γραμμής και συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που ανοίγει μια νέα τουριστική αγορά  για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας με σημαντικά οφέλη για την οικονομία των νησιών και όλης της Θεσσαλίας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
653ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα