Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΝΕΝ: Να καταβληθεί άμεσα το Δώρο Πάσχα στους Ναυτεργάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα φαινόμενα εφοπλιστικής παραβατικότητας και αυθαιρεσίας αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω υγειονομικής κρίσης στον ευρύτερο χώρο της Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται σε σειρά εταιριών και αντίστοιχων πλοίων στην Ακτοπλοΐα και στα Πορθμεία σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή και εξόφληση των μισθών όπως προβλέπεται από τις ΣΣΕ.

Αυτό αφορά τόσο τα ελεύθερα δρομολογημένα πλοία όσο και αυτά τα οποία είναι εξ ολοκλήρου επιδοτούμενα με συμβάσεις του δημοσίου για την εκτέλεση  άγονων γραμμών.

Η ανυπαρξία οποιουδήποτε ελέγχου και η ανοχή των υπηρεσιών του ΥΕΝ και των Λιμενικών αρχών ανοίγει την όρεξη των Ναυτιλιακών εταιριών να παραβιάζουν ασύστολα τις ΣΣΕ και τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Στο παραπάνω πλαίσιο μας τέθηκε υπόψη ότι συγκεκριμένες ναυτιλιακές εταιρίες στο όνομα της κρίσης και των οικονομικών δυσχερειών προτίθενται να μην καταβάλουν το Δώρο Πάσχα το οποίο είναι θεσμοθετημένο και η καταβολή του προβλέπεται αυστηρά εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Υπογραμμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις να μην διανοηθεί ή τολμήσει Ναυτιλιακή εταιρεία να μην χορηγήσει το Δώρο Πάσχα σε όλους τους Ναυτεργάτες που είναι δικαιούχοι του.

Η δυναμική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ θα είναι άμεση και καταλυτική.

Επισημαίνουμε τις αρμοδιότητες αλλά και τις ευθύνες του ΥΕΝ για οποιαδήποτε παραβίαση στην χορήγηση του Δώρου Πάσχα προς τους Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων.

Δεν θα ανεχθούμε καμιά παρέκκλιση ή παραβίαση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα