Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Κατάκολο – Περίπου 15.000 επισκέπτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι

Πλημμύρισε κόσμο κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το λιμάνι του Κατακόλου, το οποίο δέχθηκε τέσσερα μεγάλα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, με τους τουρίστες να αγγίζουν τις 15.000 περίπου. Οι δρόμοι, τα μαγαζιά και η παραλία κοντά στο λιμάνι κατακλύστηκαν από πλήθος κόσμου. Η οργάνωση των τοπικών αρχών ήταν εξαιρετική, διευκολύνοντας τους τουρίστες κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους.

Για το γεγονός αυτό, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κατακόλου και μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, Μάκης Ρομποτής, ανέφερε: «Τέσσερα μεγάλα πλοία βρέθηκαν στο λιμάνι, εκ των οποίων τα δυο είναι μέσα και τα υπόλοιπα λόγω όγκου δεν μπόρεσαν να μπουν. Η κίνηση ήταν τεράστια. Όλα πήγαν καλά σε θέματα ασφάλειας και μεταφοράς. Από τα πλοία που βρίσκονταν εκτός λιμανιού, κατέβαζαν τουλάχιστον τέσσερις βάρκες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα κύλησαν ομαλά. Για να συμβεί όμως αυτό, υπήρχε συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους. Ο Λιμενάρχης είναι άψογος στα καθήκοντά του, καθώς βοήθησε και μας καθοδήγησε πολλές φορές. Παρών ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Λιμανιού μαζί με την ομάδα του. Δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα. Είχαμε πολύ καλή μέρα και ελπίζω και η αυριανή να έχει το ίδιο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων, Άγγελος Παναγιωτακόπουλος, δήλωσε: «Η παροχή υπηρεσιών φύλαξης στέφθηκε με επιτυχία, διότι η ομάδα με την οποία δουλεύω ήταν από τις 6π.μ. εκεί και σε συνεργασία με Λιμενική Αρχή, Αστυνομία και ΚΕΑ, δηλαδή την ομάδα ειδικών δυνάμεων του λιμανιού, πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των επιβατών, την αποβίβασή τους με ασφάλεια, αλλά και την ασφαλή τοποθέτησή τους στα αυτοκίνητα που τους μετέφεραν στην Αρχαία Ολυμπία ή άλλο μέρος του νομού. Δεν ακούσαμε το παραμικρό παράπονο από πλευράς τουριστών και πληρώματος. Είμαστε σε καλό δρόμο. Το λιμάνι είναι ασφαλές και παρέχει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου κάθε τουρίστας που αποβιβάζεται σ’ αυτό να έχει την εικόνα της ασφάλειας, αντικρίζοντας τους άντρες security, τον υπεύθυνο ασφαλείας που είμαι εγώ, τον κ. Αντωνόπουλο, τη λιμενική αρχή και την Αστυνομία. Η εικόνα του λιμανιού είναι τέτοια, ώστε ο τουρίστας που αποβιβάζεται να την αντικρίζει και να νιώθει ασφαλής. Αναμένουμε την αυριανή μέρα να είναι εξίσου καλή με τη σημερινή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει θα βοηθήσει να το οργανώσουμε και αυτό σωστά».

patrisnews.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,714ΥποστηρικτέςΚάντε Like
671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
637ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα