Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Προχωρεί η εξυγίανση του Νεωρίου- Κοινή ανακοίνωση των ομίλων Ταβουλάρη – Ξενοκώστα

Την δέσμευσή τους να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης του Νεώριου Σύρου μέσω της ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 106δ επιβεβαίωσαν ο όμιλος Νεώριου και η ONEX Shipyards σε σημερινή κοινή ανακοίνωση.

Οι δυο όμιλοι δεσμεύονται να εγκρίνουν μέσω των  γενικών συνελεύσεων το σχέδιο εξυγίανσης με σκοπό την άμεση υποβολή του στον ΕΦΚΑ.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων 
«Ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριο Συμμετοχών και Ναυπηγείων Ελευσίνας κος Ταβουλάρης Νικόλαος και ο Πρόεδρος της ONEX SHIPYARDS κος Πάνος Ξενοκώστας δραστηριοποιούνται αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση του Ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, τα προβλήματα και προκλήσεις αλλά και τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν για την αναγέννησή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που εξασφαλίζει η δραστηριότητα- συνεργασία των δύο Ομίλων είναι η εξεύρεση λύσεων για το Νεώριο με σκοπό την υποστήριξη των εκατοντάδων εργαζομένων στη Σύρο την αναζωογόνηση του Ναυπηγείου καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών εξυγίανσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τόσο το Νεώριο, όσο και η Ελευσίνα βρίσκονται σε διαδικασίες εξυγίανσης οπότε η αγαστή συνεργασία όλων των μερών είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Δηλώνουν και οι δύο πως δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και συμφώνησαν να εγκρίνουν το Σχέδιο Εξυγίανσης και επιχειρηματικό σχέδιο της ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΥ Α.Ε. (ΝΑΒΙΕΣ) μέσω του 106δ. Τα ΔΣ Ελευσίνας και Νεωρίου Συμμετοχών έχουν ήδη εγκρίνει το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ ως αυτό είχε διαμορφωθεί προ της υποβολής του στον ΕΦΚΑ με την επιφύλαξη τυχόν παρατηρήσεων του ΕΦΚΑ επ΄αυτού.

Ο κος Πάνος Ξενοκώστας ευχαριστεί τον κ. Ταβουλάρη για την εμπιστοσύνη που έμπρακτα έδειξε στο πρόσωπό του για το Νεώριο ενώ ο δεύτερος εύχεται καλή επιτυχία στον πρώτο για το εγχείρημα του που σηματοδοτεί την παρουσία του Αμερικάνικου Ομίλου στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Και οι δυο πλευρές δεσμεύονται να έχουν συχνές περιοδικές συναντήσεις ώστε να βρουν τις βέλτιστες λύσεις λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια προβλήματα του κλάδου στην χώρα μας.

Τέλος, αμφότεροι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εγκρίνουν σήμερα 18/7/2018 μέσω των Γενικών Συνελεύσεών τους το τελικό Σχέδιο Εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ που έχουν καταλήξει με σκοπό την άμεση υποβολή του στον ΕΦΚΑ».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα