Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ./ΥΝΑΝΠ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση λιμένος Μεστών Χίου

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα Μεστών Χίου με το λιμάνι του Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Α. Μιχαηλίδης, ο κ. Κωστάκος συνεργάτης του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Λεγάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μεστών κ. Αυγουστίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Ξενάκης και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και σε συνέχεια διερευνητικών συζητήσεων των πολιτικών και παραγωγικών φορέων του νησιού με ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεταφέρθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ το κοινό αίτημα να παρέμβει θεσμικά προκειμένου σε ένα εκ των δρομολογίων το πλοίο από τον Πειραιά να προσεγγίζει στο λιμένα των Μεστών αντί του Κεντρικού λιμένα Χίου τόσο κατά τη θερινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας επιφυλάχτηκε ως προς το προτεινόμενο αίτημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα εξεταστεί ενδελεχώς με την έναρξη της επόμενης δρομολογιακής περιόδου, λόγω του μεγάλου αριθμού εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί στη γραμμή.

Κατά το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα ενθαρρύνει την εν λόγω πρωτοβουλία, διαβιβάζοντας το αίτημα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στο περιθώριο της συζήτησης ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να διερευνήσουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα ο λιμένας Μεστών Χίου να αποτελέσει τον Κεντρικό λιμένα του νησιού.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, συμφωνήθηκε να διαβιβαστεί η πρόταση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, αφού όμως, προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Χίου.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό πρόθεση του Υπουργείου είναι να έρθει σε μια ευρεία συζήτηση κάθε αίτημα που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου, εξετάζοντας τη δυνατότητα σύγκλησης Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στη Χίο το προσεχές φθινόπωρο, ώστε να κληθούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής να τοποθετηθούν επί των ανωτέρω ζητημάτων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,417ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα