Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πρόσω ολοταχώς για ομολογιακό από την ATTICA GROUP

Ο όμιλος ακτοπλοΐας Attica Group θα είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, ο επόμενος που θα διαθέσει κοινές ομολογίες στο εγχώριο επενδυτικό κοινό, επιδιώκοντας να αντλήσει κεφάλαια από 100 έως 170 εκατ. ευρώ.

Το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση 5ετούς ομολογιακού έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώνεται η περίοδος παροχής διευκρινίσεων.

Στόχος των Πειραιώς και Eurobank, οι οποίες αποτελούν τους συμβούλους και αναδόχους της έκδοσης, αποτελεί η έγκριση του ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πριν τις εκλογές, ώστε η διάθεση να διενεργηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ο όμιλος διαθέτει αξιολόγηση ΒΒ από την ICAP, ενώ η έκδοση είναι, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η πρώτη τέτοιου είδους με ισχυρές εξασφαλίσεις για τους ομολογιούχους, καθώς θα εγγραφούν πρώτες προσημειώσεις επί πλοίων του ομίλου Attica.

Άλλωστε, τα 100 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια της έκδοσης θα κατευθυνθούν για αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού (σ.σ. τα δάνεια της Fortress εξοφλήθηκαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς) και επομένως θα αρθούν προσημειώσεις, σημαντικού ύψους. Άλλα 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε επενδύσεις για την εγκατάσταση σε πλοία συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers), ώστε να πληρούνται οι νέες αυστηρές προδιαγραφές της ΕΕ.

Εφόσον αντληθούν επιπρόσθετα κεφάλαια (σ.σ. έως 45 εκατ. ευρώ), θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα