Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σάμος: Ζητούν να προκηρυχθεί η γραμμή για Δωδεκάνησα

Την άμεση προκήρυξη της γραμμής που θα συνδέει το νομό της Σάμου με τα Δωδεκάνησα από 1ης Νοεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2019, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου χαρακτηρίζει την γραμμή σύνδεσης του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο, “οξυγόνο για τα νησιά με τεράστια συμβολή στον τουρισμό αλλά και τη ζωή και οικονομική δραστηριότητα”.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Κατρακάζος στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού του υπουργείου για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 δεν περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα.

“Σας καλούμε, υπογραμμίζει, για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής με περισσότερες συχνότητες και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει τη κατάργηση της.
Να είστε σίγουροι ότι η περίπτωση κατάργησης της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας.”

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,509ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
653ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα