Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

SAOS FERRIES: Άλλη μια φορά δίνουμε λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Σαμοθράκης

Παράταση των δρομολογίων του ΣΑΟΣ ΙΙ και αναβολή της ακινησίας για την οποία είχε ενημερώσει εδώ και μήνες το υπουργείο Ναυτιλίας, αποφάσισε πριν λίγη ώρα η SAOS Ferries, ανακοινώνοντας ότι τα δρομολόγια στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη θα συνεχιστούν για άλλη μια εβδομάδα, ως τις 3 Δεκεμβρίου.

Με ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει πως αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα του υπουργείου και δίνει άλλη μια φορά λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, αφού οι προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας να βρει κάποιο πλοίο αντικατάστασης, ακόμα και με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Γιατί δεν εμφανίστηκε καμιά εταιρεία να ενδιαφερθεί, όπως άλλωστε συνέβη και τις άλλες φορές που παρόμοιες προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Η ανακοίνωση της SAOS Ferries για το θέμα αναφέρει: «Η SAOS FERRIES έγκαιρα ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επιτακτική ανάγκη ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ προκειμένου να πραγματοποιήσει  γενική επισκευή των μηχανών του.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναζήτησε πλοίο αντικατάστασης, με όλους τους τρόπους ακόμη και με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος «για σύναψη ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη».

Για άλλη μια χρονιά το αποτέλεσμα ίδιο όπως και τις προηγούμενες.  Απολύτως κανένα ενδιαφέρον από εταιρεία για να φέρει πλοίο στη γραμμή.

Σήμερα η SAOS FERRIES έγινε αποδέκτης εκ νέου αιτήματος από την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας να δώσει και πάλι λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, με αναβολή της ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ και διατήρηση των δρομολογίων του  μέχρι Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

Άλλη μια φορά διαψεύδονται εκκωφαντικά όσοι επενδύουν σε σενάρια με πλοιοκτήτες που δήθεν διαγκωνίζονται ποιος θα φέρει πρώτος  πλοίο στο Νησί, προσπαθώντας να μειώσουν το έργο που η SAOS FERRIES προσφέρει στο νησί.

Ως Εταιρεία της Σαμοθράκης  στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με πράξεις το νησί μας έστω και αν αυτές μας κοστίζουν οικονομικά.

Παράλληλα συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι επιθεωρήσεις στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ώστε η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ να αποκτήσει ένα δεύτερο Επιβατηγό – Οχηματαγωγό που θα δίνει λύσεις τόσο σε έκτακτες ανάγκες αλλά και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού μας.

Τα δρομολόγια του ΣΑΟΣ ΙΙ  είναι τα παρακάτω:

evros-news.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,422ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα