Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στις 15 Δεκέμβρη η υπογραφή για την πώληση του 67% του ΟΛΘ

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως γνωστοποίησε ο συντονιστής και εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προτιμητέου επενδυτή, Σωτήρης Θεοφάνης.

Στα τέλη Οκτώβρίου, είχε εγκριθεί ο φάκελος του προτιμητέου επενδύτη για τον ΟΛΘ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και απεσταλη στο ελεγκτικό συνέδριο.

Έπεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και η κύρωση της από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία η οποία έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής συγκροτείται από τρία μέλη:  τη Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), τη θυγατρική της CMA, Terminal Link, και την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Το ελληνικό Δημόσιο περιμένει από την ιδιωτικοποίηση να εισπράξει το τίμημα των 231,926 εκατομμυρίων ευρώ .

Μάλιστα, μιλώντας από το βήμα του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Logistics, ο κ. Θεοφάνης, επισήμανε, ακόμη, στόχος της κοινοπραξίας είναι να ολοκληρώσει την επέκταση της 6ης προβλήτας πολύ νωρίτερα από τη συμβατική της υποχρέωση, μέσα σε τέσσερα χρόνια, αντί των επτά.

Παράλληλα, με ταχείες διαδικασίες, θα προωθηθεί η αλλαγή του εξοπλισμού στο λιμάνι, «κάτι που πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο (από την εγκατάσταση του επενδυτή)», σύμφωνα με τον κ.Θεοφάνη.

kathimerini.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα