Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΣΕΚ: Eπιβεβλημένη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Η ΣΕΚ καλεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να εκπονήσει εμπεριστατωμένη μελέτη ώστε ο σχετικός  φάκελος που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας να είναι  πλήρως κατατοπιστικός και τεκμηριωμένος.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ αναφέρεται σε επιστολή του ΓΓ της οργάνωσης, Ανδρέα Φ. Μάτσα, προς την υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου στην οποία σημειώνει ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με ζωτικούς κοινωνικούς, τουριστικούς,  οικονομικούς, πολιτιστικούς αλλά και εθνικούς λόγους.

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην δρομολόγηση τακτικής επιβατικής γραμμής που να συνδέει ακτοπλοϊκώς την Κύπρο με την Ελλάδα, ο κ. Μάτσας σημειώνει ότι « υπάρχει η δυνατότητα  χρηματοδότησης του έργου από τα Κοινοτικά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης ή άλλα, όπως τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που αποσκοπούν στην ευκολότερη σύνδεση των απομακρυσμένων  και απομονωμένων περιοχών  με  τις υπόλοιπες χώρες  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θεωρούμε, προσθέτει, «το πάγιο αίτημα  μας για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ως ύψιστης σημασίας για τον τόπο και ως εκ τούτου καλούμε την Πολιτεία να μεγιστοποιήσει την προσπάθεια για άμεση υλοποίηση του».

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,528ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα