Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στους πλοιοκτήτες του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ πουλήθηκε το ΙΟΝΙΣ

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με την διαδικασία προκήρυξης των περιφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών, η οποία λήγει την Τρίτη 25/7, τελευταία ημέρα κατά την οποία η μοναδική εταιρεία που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ υποχρεούται να προσκομίσει τα νομιμοποιητικά της έγγραφα και στοιχεία.
Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνίων θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να τροποποιήσει τις γραμμές και να προβεί σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου προχώρησαν στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, το οποίο προτίθενται να δρομολογήσουν στις γραμμές μας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφοπλισμού του και όλες οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρηθούν για την αγορά του πλοίου.
Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Αντιπολίτευση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αφενός για την αποχώρηση της ΛΑΝΕ από τις γραμμές των Κυθήρων, η οποία φέτος υπερέβη κάθε ανεκτό όριο ασυνέπειας προς τους Κυθήριους, όσο και για την αγορά νέου πλοίου από τους πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου, το οποίο δύναται να εξυπηρετήσει με σταθερότητα και συνέπεια τις γραμμές μας μετά τη νέα προκήρυξη που θα γίνει από το ΥΝΝΠ με βάση τις σχετικές προτάσεις διαχωρισμού των γραμμών που έχουν διατυπωθεί από το Δήμο μας.
Η Δημοτική Αρχή, στηρίζει και θα στηρίζει κάθε εταιρεία που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί την περιοχή μας, υπό όρους συνέπειας και σταθερότητας, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα στα οποία ανήκει.
Πηγή: kythira.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,691ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα