Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ ζητάνε να αυξηθούν οι οργανικές συνθέσεις των καραβιών

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γ. Χαλά, στην συνάντηση που πραγματοποιείται στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από την διοίκηση της ΠΝΟ, ούτε συζητήθηκε και δεν αποφασίστηκε να συμμετέχει σε αυτή την συνάντηση.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ομάδα ITF-ETF, ΠΝΟ λειτουργεί ως ατζέντηδες για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, υπογράφουν μεταξύ τους συμφωνίες έναντι αμοιβής από 5.000 – 8.000 δολάρια, για κάθε να καράβι ετησίως, για να μην εφαρμόζεται η εθνική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τροφοδοτούνε ένα διεθνές δουλεμπορικό κύκλωμα που απομυζά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τους ναυτεργάτες.

Είναι αδιανόητο στις σημερινές συνθήκες που έχει μειωθεί ραγδαία ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης των καραβιών και έχει αυξηθεί η ταχύτητα τους, να μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις, με δουλειά  72 ώρες την εβδομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ζητάμε να αυξηθούν οι οργανικές συνθέσεις των καραβιών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, με σύστημα εναλλαγής των πληρωμάτων, 4μηνη ναυτολόγηση στα ποντοπόρα πλοία.

Ο χρόνος ναυτολόγησης να είναι ισοδύναμος με το χρόνο αδείας εκτός πλοίου, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση αποκλειστικά σε δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό φορέα για όλους τους ναυτεργάτες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΕΜΑΓΕΝ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα