Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Βενετία: Stop στα κρουαζιερόπλοια

Μόνιμη απαγόρευση των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων από το κέντρο της Βενετίας πρόκειται να θεσπιστεί με νόμο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, όσα ζυγίζουν 100.000 τόνους ή περισσότερο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το λιγότερο λαμπερό βιομηχανικό λιμάνι της Marghera, το οποίο απέχει πολύ από το διάσημο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, δήλωσε ότι το σχέδιο, το οποίο έχει συμφωνηθεί από μια ιταλική κυβερνητική επιτροπή, ανταποκρίθηκε τόσο στις απαιτήσεις των κατοίκων, των τουριστικών επιχειρήσεων και των ομάδων διατήρησης που ανησυχούσαν για ζημιές στην ρηχή λιμνοθάλασσα και τα κανάλια της πόλης.

«Θέλουμε να είναι σαφές στην UNESCO και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι έχουμε λύση», δήλωσε ο Brugnaro μετά τη συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής.

«Αυτό λαμβάνει υπόψη όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων, τις οποίες δεν μπορούσαμε να χάσουμε, και μπορούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε σοβαρά για τον προγραμματισμό κρουαζιέρων».

Πρέπει να γίνουν εργασίες σχετικά με τη νέα διαδρομή πριν αυτή υποδεχθεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αλλά αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία που ζύγιζαν περισσότερους από 96.000 τόνους απαγορεύονταν από το κανάλι Giudecca το 2013 και ο αριθμός των μικρότερων πλοίων περιοριζόταν σε πέντε την ημέρα, αλλά η νομοθεσία αυτή ανατράπηκε σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

tourismtoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα