Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

WARRIMOO: Το πλοίο που βρέθηκε ταυτοχρόνως να ταξιδεύει σε δύο αιώνες

Η Ναυτιλία είναι γεμάτη συναρπαστικές ιστορίες που γράφτηκαν στο νερό μέσα στην πορεία των αιώνων. Μία από αυτές, μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη. Πρόκειται για ένα πλοίο που κατάφερε να βρεθεί ταυτοχρόνως σε δύο αιώνες και σε δύο ημισφαίρια και όλα αυτά χάρις στον πλοίαρχό του.

Έγινε μία φορά και δεν μπορεί να ξαναγίνει… Μία ιστορία που έχει συμπεριληφθεί στους θρύλους της ναυτιλίας.

plois

 

Το ατμόπλοιο Warrimoo έπλεε στον Ειρηνικό ωκεανό. Είχε αποπλεύσει από το Βανκούβερ του Καναδά με ρότα προς την Αυστραλία.

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Δεκεμβρίου 1899! Το στίγμα του πλοίου ήταν 0 μοίρες 31΄Ν και 17 μοίρες 30 Δ. Αυτό ήταν κάτι μοναδικό και το κατάλαβε ο καπετάνιος του πλοίου ονόματι Filips.

Κάλεσε τους πλοηγούς του καραβιού έδωσε εντολές για να κάνουν κάτι που θα τρέλανε όλον τον κόσμο!!! Αφού διόρθωσε λίγο την πορεία του και την ταχύτητά του χωρίς όμως να σταματήσει και με σύμμαχο τον καλό καιρό εκείνης της νύχτας πέρασε από το σημείο που έτεμναν ο ισημερινός και η ζώνη διεθνούς ώρας ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το αποτέλεσμα μαγικό, μοναδικό. Ο καπετάνιος πέτυχε τα εξής παράδοξα:

α. Η πλώρη του Warrimoo βρισκόταν στο νότιο ημισφαίριο (δηλαδή μέσα καλοκαιριού) ενώ η πρύμνη στο βόρειο δηλαδή μέσα χειμώνα

β. Η ημερομηνία στην πρύμνη, στο πίσω μέρος του πλοίου ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 1899 ενώ στην πλώρη του στην 1η Ιανουαρίου 1900 αφού είχε αλλάξει ο χρόνος

1.Το πλοίο ήταν παράλληλα σε δύο διαφορετικές ημέρες
2. Σε δύο διαφορετικούς μήνες (Δεκέμβριο -Ιανουάριο)
3. Σε δύο διαφορετικά έτη-;αιώνες !(1899-1900)
4. Σε δύο διαφορετικές εποχές (χειμώνα -καλοκαίρι )
5.Και τέλος σε δύο διαφορετικούς αιώνες 19ο – 20ο αιώνα

Όλα αυτά γιατί αυτός ο καπετάνιος ήξερε την δουλειά του

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα