Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Φ. Κουβέλης: «Ενισχύεται η ασφάλεια και βελτιώνεται η ποιότητα των μετακινήσεων από και προς τα λιμάνια της Ηπείρου»

Στις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει και προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στα Ιωάννινα, στην Εκθεσιακή Δραστηριότητα «Τουριστικό Πανόραμα-Ελλάδα 365»,την οποία και εγκαινίασε.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Πολιτεία και οι παραγωγικού φορείς της χώρας θα πρέπει να εντοπίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και ειδικότερα της περιοχής της Ηπείρου και να προχωρήσουν με συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάπτυξη του τουρισμού με την ενίσχυση της ασφάλειας και την βελτίωση της ποιότητας των μετακινήσεων από και προς τα λιμάνια της Ηπείρου.
Παράλληλα, τόνισε ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια-μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας, δίνεται ώθηση στην ανάπτυξη και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στην προστασία του θαλάσσιου και του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Όπως υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης, η περαιτέρω ανάπτυξη των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας καθώς και ολόκληρης της ακτογραμμής του Βορείου Ιονίου που υπάγεται στην Ήπειρο, θα αποτελέσει εργαλείο για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας με σημαντική παρουσία στις διεθνείς μεταφορές επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων από Και προς τη Δυτική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου σε συνεργασία με λιμάνια της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας ενώ είναι ένα από τα πέντε λιμάνια της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κεντρικό Δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής-όπως επεσήμανε- έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την ανάπτυξη ενός διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου που θα περιλαμβάνει μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μία άλλη, στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το βιομηχανικό πάρκο Θεσπρωτίας.

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Πρέβεζας, τόνισε ότι βάσει αξιολόγησης κατατάσσεται στην κατηγορία Κ2, δηλαδή χαρακτηρίζεται λιμάνι Εθνικής Σημασίας.

Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι και για το λιμάνι της Πρέβεζας στο οποίο υλοποιούνται τέσσερις δράσεις( Γενικά Εμπορεύματα, Ακτοπλοΐα Εσωτερικού-Εξωτερικού, Αναψυχή και Αλιευτικά), θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αναφερόμενος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα, αφού υπογράμμισε ότι είναι η μεγαλύτερη Ακαδημία Πλοιάρχων στη χώρα με 444 σπουδαστές και επεσήμανε ότι η Ακαδημία με σειρά μέτρων ενισχύεται περαιτέρω, όπως και οι υπόλοιπες ΑΕΝ σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προωθεί «συστηματικά και επίμονα τη δίκαιη ανάπτυξη, το οικονομικό αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να καρπώνεται η κοινωνία και όχι η οικονομική ελίτ».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,024ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα